Η σωστή σπιτόγατα..απ`τη γωνιά της φαίνεται!

Το σπίτι μας είναι η φωλιά μας, ο χώρος που (φυσιολογικά) μας βοηθά να αποφορτιστούμε από την ένταση και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Καθώς αντικατοπτρίζει το προσωπικό μας γούστο και αντανακλά τη διάθεσή μας, όλοι οι γνήσιοι σπιτόγατοι έχουμε εντοπίσει, σχεδιάσει και εν τέλει..κατοχυρώσει τη γωνιά μας!

Μπορεί να`ναι η ζεστή γωνιά του καναπέ κοντά στην τηλεόραση, μια αγαπημένη πολυθρόνα ή οποιοδήποτε άλλο αναπαυτικό είδος προσφέρεται για..κούρνιασμα και χουζούρι.
Για μένα αυτή η γωνιά δημιουργήθηκε πρόσφατα, απλά και απρογραμμάτιστα όταν αγοράσαμε μια κουνιστή πολυθρόνα poang (το καινούριο είδος poang) από το αγαπημένο μας ΙΚΕΑ. Σε μια βόλτα μας εκεί την είδα, τη δοκίμασα και… την ερωτεύτηκα! Όταν ήρθε στο σπίτι δεν άργησα να καταλάβω πως ήταν ο,τι ακριβώς ονειρευόμουν. Απίστευτα αναπαυτική. Λιτή εμφανισιακά, βρήκε εύκολα τη θέση της. .Κι εγώ τη δική μου..! 🙂
Λένε πως η ασυνείδητη ανάγκη μας να καταφεύγουμε έστω για λίγες στιγμές στην ασφάλεια της εμβρυακής ζωής εκφράζεται με την επιλογή εμβρυακής στάσης στον ύπνο μας. Το μητρικό ρυθμικό κούνημα που μας νανούριζε παιδιά, λειτουργεί σαν ανάμνηση που μπορεί να μην συνειδητοποιούμε πως έχουμε, μα ποιος ενήλικας μπορεί στ`αλήθεια να αντισταθεί- μετά από μια κοπιαστική μέρα – σε μια κουνιστή πολυθρόνα, να κλείσει για λίγο τα μάτια και να αφεθεί στο απαλό της λίκνισμα;

Αυτή την εποχή, οι στιγμές στην αγαπημένη μου poang συνοδεύονται από το καινούριο βιβλίο της εξαιρετικής Μάρως Βαμβουνάκη «Χορός μεταμφιεσμένων» που μιας και είναι η αγαπημένη μου συγγραφέας, είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένη που το κρατώ στα χέρια μου.
Δημιουργήστε ή ανανεώστε την αγαπημένη σας γωνιά με μαξιλάρια, φυτά, κεριά, έργα τέχνης  ή αντικείμενα που σας εμπνέουν.

Η -έστω και ολιγόλεπτη- χαλάρωση δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό μας πρόγραμμα γιατί είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ψυχικής μας ισορροπίας και μια μικρή απόλαυση που όλοι αξίζει να προσφέρουμε στον εαυτό μας!

2 Σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.