Οι σκοτεινές μας ώρες

Είναι κάτι ώρες που τις λέω.. σκοτεινές. Ώρες με νεύρα, μελαγχολία, αντίδραση για τα πάντα.  Σε γενικές γραμμές βέβαια, αν είμαστε ευχαριστημένοι από τη ζωή μας, υγιείς και κάπως αισιόδοξοι για το μέλλον, αυτές οι ώρες -ευτυχώς-δεν έρχονται πολύ συχνά.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που φαίνονται πολύ ήσυχοι και γενικά χαμηλών τόνων. Αυτοί είναι που συνήθως αποφεύγουν τα συχνά ξεσπάσματα και συσσωρεύουν καταστάσεις μέχρι που το ποτήρι τους ξεχυλίζει κι έρχεται η ώρα της έκρηξης.  Της ιδιαίτερα έντονης, καθώς λέγεται.. Άλλοι προτιμούν να απομονώνονται και να μένουν με τον εαυτό τους ώσπου να ανακτήσουν την ηρεμία τους. Όπως και να γίνεται όμως, εκδηλωτικά ή μή, όλοι έχουμε τέτοιες δύσκολες ώρες..

Για  μένα, σε τέτοιες καταστάσεις η μουσική δρα πάντα θεραπευτικά. Υπάρχουν συγκεκριμένα κομμάτια που ακούω σε φάσεις θυμού ή απλά όταν θέλω να ηρεμήσω και να ζήσω για λίγο μέσω του ασυνείδητου κόσμου μου (γι`αυτό και το "σκοτεινές"). Το καταλληλότερο μέρος να ακούσω τα συγκεκριμένα κομμάτια είναι…το αυτοκίνητο.Όσοι ασχολούνται με τη μουσική γνωρίζουν καλύτερα από όλους τη μαγεία που μπορεί να ασκήσει στο πνεύμα, πόσο μπορεί να το ταξιδέψει και να ενεργοποιήσει συναισθήματα και μνήμες.

Γι`αυτό θα γράψω σήμερα για εκείνα τα κομμάτια που διαλέγω πάντα σε τέτοιες στιγμές και πετυχαίνουν πάντα το σκοπό τους…

Το πρώτο και κορυφαίο είναι το Phantom of the Opera. Λατρεύω επίσης,αυτή τη σκηνή!

Κλασσικά αγαπημένο το unforgiven

Πιο πρόσφατη ανακάλυψη, το soundtrack από το Saw

Λέτε μετά από όλα αυτά, όταν με το καλό κάνω παιδί, να μου βγει κάπως έτσι ?

Χμ……:-)

Μα τί μ`έπιασε και τα λέω όλα αυτά..μάλλον φταίει η Πανσέληνος στον Κριό. Πάνω απ`το κεφαλάκι μου δηλαδή. Κι είμαι και συναχωμένη όσο δεν πάει.

γκρρρ!

2 Σχόλια

 • Ο/Η marilia λέει:

  Έλα, πάμε: εισπνοή-εκπνοή. Έλα, ακολουθώ μαζί σου: εισπνοή-εκπνοή.
  Το Φάντασμα το άκουγα στ” αμάξι ένα περασμένο καλοκαίρι συνέχεια! Το ακούω και τώρα συχνά και το ευχαριστιέμαι. Πέρσι έβαλα -με το ζόρι στην αρχή- να το δουν τα Εκτάκια μου. Το λάτρεψαν!

  Πάμε πάλι: εισπνοή – εκπνοή… Το αυτό…

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Να κι ένας άνθρωπος που με συμπονά! Έχουμε και τις μαύρες μας που και που τι να κάνουμε..!Πολύ χαίρομαι που άκουγες κι εσύ το Φάντασμα και ειδικά στο αμάξι!:-) Αδελφές ψυχές! Πάντως τώρα είμαι κάπως καλύτερα. Να είσαι καλά!
   Φιλάκια πολλά πολλά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.