Ένα ιδιαίτερο ψυχολογικό τεστ..

Λοιπόν…….

Ξυπνάτε ξαφνικά σ'ένα πολύ σκοτεινό δωμάτιο……

Το δωμάτιο είναι τεράστιο, θα έλεγα καλύτερα σαν ένα μεγάλο σπίτι χωρίς μεσοτοιχίες…

Δεν ξέρετε γιατί και πώς είστε εκεί μέσα……Καταλαβαίνετε ότι τα ρούχα που φόρατε δεν είναι δικά σας…….Είστε πάρα πολύ ιδρωμένοι παρ'ολο που το δωμάτιο ειναι κρύο και τα ρούχα που φοράτε ελαφριά…..Θέλετε να φωνάξετε μα φοβάστε να το κάνετε…νομίζετε πως κάποιος θα ακούσει οτι ξυπνήσατε και θα έρθει να σας κάνει κακό…..

Μένετε λοιπόν αγχωμένοι μέσα στην ένταση προσπαθώντας να εξηγήσετε κάτι, έστω και το παραμικρό μα τίποτα δεν φτάνει τη λογική σας…..

Όπως είπα και πριν το δωμάτιο είναι πάρα πολύ σκοτεινό…Όμως στο βάθος αρκετά μακριά ένα μικρό φως απαλύνει το απόλυτο σκοτάδι από τη χαραμάδα μιας πόρτας…

Θέλετε να πάτε εκεί,έστω για ένα δευτερόλεπτο…

Κάτι μέσα σας σας λέει για εκεί….κάτι μέσα σας σας κάνει να ξεκινήσετε για εκείνο το φώς…Νιώθετε πως εκεί μέσα κάθεται ένα και μόνο ένα άτομο το οποίο αγαπάτε και οτι αυτό το άτομο έχει έρθει εκεί για ένα και μόνο σκοπό…όχι για σας λυτρώσει μα για να σας πει μία και μόνο μία λέξη και μετά να χαθεί…Δε σας πειράζει όμως αυτό…εσείς απλά θέλετε να ακούσετε αυτή τη λέξη..αυτή η λέξη θα είναι η λύτρωσή σας….αυτή η λέξη θα σας διώξει κάθε φόβο……

……………Ποιο άτομο θα θέλατε να είναι αυτό?

……………Ποια λέξη θα θέλατε να ακούσετε απο το στόμα του?

…………….Τι ρούχα φαντάζεστε οτι φοράτε?

……………..Πώς φαντάζεστε το δωμάτιο?

……………..Έξω τι είναι, μέρα ή νυχτα?

………………Γιατί βρίσκεστε εκεί?

Οι απαντήσεις στα σχόλια.. 🙂

 

 

 

19 Σχόλια

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  Ο σεναριογράφος λοιπόν μας τοποθετεί σε μια σκοτεινή κατάσταση,αποσκοπώντας έτσι να τονίσει μια μοναδική στιγμή της "ζωής" μας: Την αμέσως πρώτη μετά το τέλος της..

  Ναι λοιπόν βρισκόμαστε στο πρώτο στάδιο του θανάτου μας..Για κάποιο λόγο έχουμε πεθάνει(το δωμάτιο είναι κρύο μα δε κρυώνουμε.Ξέρουμε οτι κάτι δε πάει καλά όμως δεν έχουμε την νοητική υποδομή να το συνειδητοποιήσουμε.Δεν είμαστε φορείς έντονων αναμνήσεων παρά μόνο συναισθημάτων αυτοεπιβίωσης και προσαρμογής στο νέο μας περιβάλλον..Κάθε ψυχική μας δύναμη λειτουργεί μόνο για τον εγκλιματισμό και τη νόηση της νέας μας κατάστασης.

  ΤΟ ΑΤΟΜΟ

  Ο σεναριογράφος λοιπόν εδώ λοιπον γίνεται καλός μαζί μας προσφέροντάς μας μια μοναδική ευκαιρία..Τη συνάντηση ενός πολυαγαπημένου μας προσώπου Κανοντας μας έτσι να ξεχαστούμε απο κάθε τι τρομακτικό και πρωτόγνωρο που συναντάμε στο νέο μας περιβάλλον..Όλοι έχουμε την αίσθηση οτι είναι η τελευταία φορά που αντικρύζουμε αυτο το άτομο μα όπως οι περισσότεροι θα καταλάβατε και θα νιώσατε αυτο δε μας ενοχλεί,δε μας στενοχωρεί.Μια του λέξη μόνο μας φτάνει να μας κάνει να ξεχαστούμε απο όλο αυτο τον εφιάλτη και να νιώσουμε αδιαφορία για κάθε τι που πρόκειται να συναντήσουμε..Αυτό το άτομο λοιπόν είναι το άτομο που αγαπάμε ή εμπιστευόμαστε η και τα δύο όσο κάθε τι στη ζωή μας..Είναι το μοναδικό άτομο που θα θέλαμε να συναντησούμε σε αυτή τη στιγμή της καινούριας μας "ζωής" έστω και για μια μόνο φορά…..

  Η ΛΕΞΗ

  Όσο καλός γινεται μαζί μας ο σεναριογράφος λοιπόν τόσο σκλήρος μετατρέπεται περιορίζοντας την επαφή μας με το αγαπημένο μας πρόσωπο σε μια μόνο λέξη….

  Οι λέξεις λοιπόν που είπαμε δηλώνουν τα έξης:

  1)Κάτι που λαχταρούσαμε να ακούσουμε από το συγκέκριμενο πρόσωπο μα οι εγωισμοί ή άλλες συνθήκες της καθημερινότητας του απαγόρευαν να ξεστομιστεί…

  2)Κάτι που ακούγαμε και νιώθαμε καθημερινά απο το συγκεκριμένο άτομο και μας άρεσε τόσο που μας έκανε να ζουμέ μόνο γι αυτο ώστε να είναι και το τελευταίο πράγμα που θα θελήσουμε να πάρουμε μαζί μας.

  3)Κάτι που θα έπρεπε να είχαμε πει εμείς στο συγκεκριμένο πρόσωπο μα δεν το είπαμε ποτέ………

  (Τα άτομα της περίπτωσης 2 είναι και οι πιο ευτυχισμένοι)

  ΤΑ ΡΟΥΧΑ

  Τά ρούχα που φανταζόμαστε οτι μας συνοδευόυν λοιπόν στο θανατό μας εκφράζουν το οικονομικό επίπεδο της βιολογικής μας ζωής….ή ακομα και το πόσο "κακομαθημένοι" ήμασταν ώς "ζωντανοί "

  Άλλοι αδιαφορούν αν στη κατάσταση που βρίσκονται θα είναι γυμνοί,ξεσκισμένοι,σκονισμένοι και άλλοι φαντάζονται τον εαυτό τους με μεταξωτά λευκα φορέματα,φτερά κ.α. τετοιά…

  ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

  Το δωμάτιο είναι ένα κομμάτι δύσκολο να περιγραφεί….

  Έχει να κάνει με την συνειδησιακή μας ισορροπία….

  Δηλώνει με ένα ξεχωριστό τρόπο το καλό και το κακό μεσα μας.Το δωμάτιο είναι το αποτέλεσμά των τύψεών μας ώς ζώντες άνθρωποί..Δε μας ανέφερε κανείς οτι το δωμάτιο είναι τρομακτικό γεμάτο υγρασία και ανατριχιαστικά αντικείμενα..Το μόνο που αναφέρθηκε είναι σκοτείνο απου σκοτείνο δε σημαίνει και τρομάχτικο..Ενα αρμονικό σκοτάδι δεν είναι φρικιαστικό…

  Ετσι λοίπον καθένας ανάλογα με τις συνειδησιακές του ανυσηχίες κατατάσσει τον εαυτό του στο ανάλογο δωμάτιο..

  ΜΕΡΑ Ή ΝΥΧΤΑ

  Θέλοντας ο καθηγητής να κατανοήσει τη λαχτάρα μας για τη ζωή επινόησε την κατάσταση του φωτός εκτός δωματίου…

  Τό "έξω" λοιπόν είναι η ΖΩΗ…όποιου το μυαλό έπλασε τη ζωή φωτεινή (δηλ. ημέρα) δηλώνει πως η ζωή του είχε νόημα και σκοπό και νιώθει πως είναι αδικημένος να είναι κλεισμένος στο σκοτάδι…Όποιου το μυαλό ενέπλασε το σκότος πρέπει να βρει περισσότερα ενδιαφέροντα στη ζωή του….Ειναι σαν να μην είχε διαφορά η μία κατάσταση απο την άλλη..Σαν να λεει : "Ε σιγά δεν άλλαξε και τίποτα……"

  ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ…

  Αυτό το κομμάτι έχει να κάνει καθαρά με την αξιολόγηση της φαντασίας του καθενός..Δεν υπαρχει ερμηνεία για τις απαντήσεις αυτές και αποσκοπεί μονο στη λειτουργία της σκέψης……

 • Ο/Η spirou λέει:

  Πω πω αυτό ήταν πολύ καλό.
  Δεν πρέπει να είμαι σε πολύ καλή ψυχική κατάσταση… :p αλλά τουλάχιστον μπορώ να ελπίζω ότι, αφού στην πραγματικότητα δεν έχω πεθάνει ακόμα, μπορώ να το αλλάξω αυτό.

 • Ο/Η mairyliscious λέει:

  ouf me epiase h kardia mou me olo auto !!!

 • Ο/Η Knotty λέει:

  Λίγο σπούκι αυτό το τεστ, δεν πήγα καλά ούτε σε αυτό ούτε στο προηγούμενο! Δεν με αναγνωρίζω με αυτά που βγαίνουν, να αρχίσω να ανησυχώ καλή μου Άντρια?? πρέπει να κόψω τα θρίλερ γιατί σκεφτόμουν ότι κοντά στο φως είναι ο καλός μου που θέλει να με σφάξει χαχαχααα

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Knotty μου γέλασα πολύ με το σχόλιό σου! Είσαι απίστευτη! Όχι καλέ να μην ανησυχείς για τίποτα! Θα δεις οτι αν απαντήσεις ξανά μετά από καιρο, όλα θα είναι διαφορετικά! Πολλά παίζουν ρόλο και προσωπικά νομίζω οτι η διάθεση της στιγμής που κάνεις το τεστ είναι το βασικότερο.

 • Ο/Η Βάλ&iot λέει:

  Αντριούλα μου το είχα κάνει το τέστ παλιά σε ένα μάθημα συμβουλευτικής, πολύ καλό!!!'Εχω κάτι να σου δώσω, πέρνα απο το μπλόγκ να το πάρεις!!!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Βάλια μου πολύ χάρηκα που ειχε χρησιμοποιηθεί και σε μάθημα συμβουλευτικής, σημαίνει πως όντως είναι αξιόπιστο. Αν έχεις κι εσύ κι άλλα τέτοια, ανέβασέ τα!! Τρελαίνομαι για τεστάκια! Όσο για το βραβείο, σ`ευχαριστώ πραγματικά που με τίμησες!!!
   Φιλάκια!

 • Ο/Η βικ& λέει:

  Καλή χρονια περασε από το katelovegreg εχω κατι για εσενα

 • Ο/Η DEMI λέει:

  Άντρια σου ευχομαι καλή χρονιά με υγεία και αγάπη!!!

  Τα τέστ θα τα διαβάσω οταν εχω χρόνο γιατί ειμαι της υπομονής εγώ….

  Σε περιμένει ενα δωράκι στο μπλογκ μου έλα νατο πάρεις!!!φιλάκια!!

 • Ο/Η vivi λέει:

  ekana k gw to test….den fantazesai poso tairiaze me auto pou skeftika…..ena tha sou pw,oti to prosopo pou fantastika itan i mitera mou pou exei pethanei edw k 19 xronia……tromero test!

 • Ο/Η DEMI λέει:

  Και αυτό πολύ πολύ καλό!!!!

  Τα συναισθήματα μου στο τέλος και απο τα δυο τεστ είναι τα ίδια ηρεμία στο σώμα και χαμόγελο στα χείλη!!!

  Σε ευχαριστώ για τις ευχές! φιλιά!

 • Ο/Η ανν&alph λέει:

  εγω παλι το πηγα εντελως εχω χασει προσφατα ενα πολυ αγαπημενο μου προσωπο και πιθανον επηρεαστηκα

 • Ο/Η maria λέει:

  ΤΟ ΑΤΟΜΟ: η μητερα μου

  ΛΕΞΗ: ονειρο ειναι

  ΡΟΥΧΑ:ξεσκησμενα μπεζ χρωματα σαν πανια

  ΔΩΜΑΤΙΟ:μεγαλο με ενα παραθυρο σε πσιλο οροφο κ ολο αδιο σχεδον μοθν ενα κρεβατι με καγγελα υπαρχει.

  ΜΕΡΑ Η' ΝΥΧΤΑ: νυχτα

  ΓΙΑΤΙ ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΕΙ:  καποιος με τιμωρει με αυτον τον τροπο

   

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.