Μαργαριτάρια της προϊσταμένης μου.Ο μόνος λόγος να χαίρομαι που τελειώνει η χρονιά!

Τα παιδιά δεν πρέπει να τα χαϊδεύεις, ούτε να τα φιλάς γιατί μετά δεν σε σέβονται.

Καλά δεν σιχαίνεσαι να τα αγκαλιάζεις τόσο βρώμικα που είναι? Θα σε κολλήσουν αρρώστιες.

Δε μας ενδιαφέρει αν ένα παιδί έχει λυμένα κορδόνια, ας του φόραγε η μάνα του άλλα παπούτσια.

Δεν το πιστεύω οτι του καθαρίζεις το μήλο! Να μείνει νηστικός άμα δεν του το καθάρισε η μάνα του!

Μάλλον νομίζεις οτι είσαι ακόμα στο ιδιωτικό και κάνεις τα ίδια με εκεί. Όλο θες να κάνεις χειροτεχνίες, μιλάς στους γονείς λες και είναι τίποτα της προκοπής (επειδή είναι αλλοδαποί δεν είναι της προκοπής) και κάνεις στα παιδιά τα χατίρια. Δε χρειάζονται ευγένειες εδώ πέρα.

Τί τα θες τα υλικά δεν καταλαβαίνω! Τελειώνει η χρονιά τώρα! (μέσα Μαρτίου) Για να δω… Μολύβια? Μα τα παιδιά στο Νηπιαγωγείο δεν χρειάζονται μολύβια! Από που κι ως που? Επειδή τα κάνατε στο ιδιωτικό??? (κόλλημα)  Ματάκια? Τί να τα κάνεις τα ματάκια?? Φτιάξε ματάκια με ο,τι έχουμε!! Δεν χρειαζόμαστε άλλα υλικά. Τις χειροτεχνίες τις φτιάχνουμε με ο,τι έχουμε, δε ζητάμε παραπάνω πράγματα. Μαζεύεται τελικά λίστα με υλικά από τα 2 τμήματα και κάνει την παραγγελία τηλεφωνικά ζητώντας τα μισά από αυτά. Από την τσέπη της τα πληρώνει???

Δαχτυλομπογιές, τέμπερες και τέτοια εγώ τα αποφεύγω γιατί γίνεται άνω κάτω το σχολείο. Εσύ τους τα κάνεις και μετά πλένονται στο μπάνιο και κάνουν νερά. Και να τώρα που σφουγγαρίζεις. Καθαρίστριες θα γίνουμε τώρα?

Τα παιδιά στο σχολείο δεν πρέπει να πηδούν, να μιλούν δυνατά, να χορεύουν ή να βρίσκονται διασκορπισμένα. Γι`αυτό έχουμε τα τραπέζια!

Δεν φωνάζεις όσο πρέπει! Δεν τα φοβερίζεις! Γι`αυτό σ`αγαπάνε τα παιδιά!!!

Καλά παίρνεις τις ζωγραφιές που σου χαρίζουν τα παιδιά στο σπίτι σου? Να τις κάνεις τι??? Εγώ τους λεω πως δεν τις θέλω! Έτσι κάνουν και μας τελειώνουν τα χαρτιά!

με φωνάζει ένα παιδί την ώρα του διαλείμματος να μου δείξει κάτι..

-Καλά πας μαζί του? Κάνεις ο,τι σου λέει αυτό το χαζό?? (μετά από λίγο το παιδί μου δείχνει με ενθουσιασμό ένα σαλιγκάρι που βρήκε στην αυλή)

(παιδί από την τάξη της χτυπημένο να αιμορραγεί από τη μύτη και να την κοιτάζει κλαίγοντας) Πώπω!! δεν αντέχω να το βλέπω, ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ! τρέχω και το καθαρίζω-βάζω λίγο πάγο κ.α και κατεβαίνουμε και πάλι στην αυλή. Σχόλιο :

Ε, κατάλαβα οτι δεν ήταν τίποτα γι`αυτό δεν ασχολήθηκα. Το κατάλαβα αμέσως οτι δεν ήταν σημαντικό!

Α δεν τα μπορώ άλλο να τα ακούω να φωνάζουν. Έλα στο γραφείο να καθίσουμε.

Είναι στο γραφείο μόνη της και πίνει καφέ. έρχονται ένα-ένα κάποια παιδιά της να την ειδοποιήσουν οτι κάποια άλλα μέσα στην τάξη χτυπιούνται

-Δεν με ενδιαφέρει βρε παλιόπαιδα άντε φύγετε από δω!!!

Θέλω να πάω να ψωνίσω κάτι για δώρο (!) Προσέχεις σε παρακαλώ τον καφέ που έβαλα να ψήσω? (ταυτόχρονα μένω μόνη μου με 2 τμήματα)

Κοίταξε, εσύ είσαι  άπειρη γι`αυτό δεν κρατάς τα παιδιά σε απόσταση.

Η προηγούμενη αναπληρώτρια ήταν καταπληκτική! να δεις κάτι σκιές που φόραγε και κάτι βυζιά που είχε! κάθε μέρα έξω τα είχε! (καταλαβαίνω γιατί τη συμπαθούσες)

Παλιόπαιδο!! Μου`ριξες κάτω την τσάντα!!! θα σε σκοτώσω..! Louis Vitton 580 ευρώ ! το παιδί απλά ήθελε να καθίσει κοντά της….

Αγοράκι από την τάξη της παίζει με τα κορίτσια. Γυρνάει και μου λέει : Καλά αυτός είναι gay από τώρα. Κρίμα γιατί ο πατέρας του είναι ένας κούκλος! Ενώ εκείνο το παιδί όταν μεγαλώσει θα γίνει πολύ θερμός άντρας!

Βρωμάνε τα παιδιά. Ευτυχώς έχω αυτό το μαντήλι να βάζω στο πρόσωπό μου όταν πλησιάζουν.

Φέρτε μου μια καρέκλα να καθίσω! (απευθυνόμενη σε παιδιά που περιμένει να πάρουν καρέκλα από την τάξη και να την κατεβάσουν από τη σκάλα στην αυλή)

Της ζήτησα μια μέρα να μαζευτούν και να πεταχτούν όλα τα επικίνδυνα πράγματα από το χώρο της αυλής..κάτι κοτρώνες, σαπισμένη σκάλα, παλιά σπασμένα έπιπλα με πρόκες επάνω κ.α Α! Τα δικά μου παιδιά δεν τα πιάνουν! Και στα δικά σου, να το μάθεις!!!

Μπορείς να κάνεις στο computer εσύ που ξέρεις κάτι που πρέπει να στείλουμε με email? το κάνω και της φέρνω αντίγραφο.. Ευχαριστώ, βέβαια αν δεν ήσουν εσύ θα έβρισκα σίγουρα κάποιον άλλο να το κάνει. (!)

Καλά τώρα εσείς οι νέες μην περιμένετε να διοριστείτε!! Αλλά ούτε και να πάρετε ποτέ σύνταξη! Είσαστε τελείως καταδικασμένες!….


Ίσως…για να παραμείνουν καμιά δεκαριά χρόνια ακόμα στη δημόσια εκπαίδευση κάτι άτομα σαν ΕΣΕΝΑ!……… 👿 😥

49 Σχόλια

 • Ο/Η Στέ&lambd λέει:

  Μου σηκώθηκε η τρίχα! (Θυμώνω και απορώ! Δεν έχω λόγια!)

  (Μα να σ' αγαπάνε τα παιδιά; Αίσχος, ε; )

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Στέλλα μου περιέγραψες απόλυτα εύστοχα το συναίσθημα! θυμός και απορία..! είμαι αγύριστο κεφάλι ευτυχώς και δεν επηρεάζομαι. Καθένας με τη συνείδησή του πορεύεται. Απλά η εβδομάδα που συμπίπτει το ωράριό μου με εκείνης είναι πάντα αφόρητη. Κουράζομαι πολύ ψυχικά με όσα λέει. Για μένα η νηπιαγωγός είναι ως ένα βαθμό και μαμά στο σχολείο. Δεν μπορείς να λες "αδιαφορώ" ή "σιχαίνομαι" όταν έχεις να κάνεις με μικρά παιδιά. Όσο για το αν με αγαπάνε, δεν θα την πείραζε αν κι εκείνη ήξερε πως να προσφέρει και πώς να δέχεται αγάπη.

 • Ο/Η VASILIKI λέει:

  Καλησπέρα αγαπητή Άντρια! Μπαίνω αρκετά αραιά πια με όλες τις υποχρεώσεις που έχω, όμως με τράβηξε ο τίτλος του άρθρου σου και μπήκα να δω γεμάτη περιέργεια τα μαργαριτάρια της προϊσταμένης σου. Αυτά δεν είναι μαργαριτάρια, είναι ΚΟΤΡΩΝΕΣ! Χαρά στην υπομονή σου! Πες της κυρίας να πάει σπίτι της να δουλέψει κανένα κοριτσάκι που έχει όρεξη. Εύχομαι να μη σου ξανατύχει…..

 • Ο/Η Μαρί&a λέει:

  Είναι απαράδεκτη η προϊστάμενη σου και σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να λέγεται νηπιαγωγός(νήπια+άγω). Πού άραγε άγει τα παιδιά μας με τις αντιλήψεις της; Θαυμάζω την υπομονή και το κουράγιο σου να την ανέχεσαι επί ένα ολόκληρο χρόνο!!

  Μακάρι να υπήρχε μια αντικειμενική αξιολόγηση και στους εκπαιδευτικούς, ώστε κάτι τέτοιοι άνθρωποι που αμαυρώνουν το επάγγελμα, εάν όχι να πάνε σπίτι τους, τουλάχιστον να αλλάξουν κάπως συμπεριφορά.(πράγμα δύσκολο,αλλά τουλάχιστον να μην τολμούν να εκφράζουν τις αντιλήψεις τους τόσο ξεδιάντροπα!)

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Καλώστην Βασιλική! Κοτρώνες είναι όπως το λες. Και τις τρώω καθημερινά, απαντώντας με όση ψυχραιμία μπορώ και με λίγα λόγια για να την αποφεύγω. Έχω καταλάβει στη ζωή οτι δεν έχει νόημα να λες στον άλλο το τί νομίζεις εσύ σωστό ή τί σε ενοχλεί σ`αυτόν γιατί ο εγωισμός του δεν θα τον αφήσει να ακούσει τίποτα. Άρα προσπαθώ να κάνω τα δικά μου είτε της αρέσουν είτε όχι. Κι ανέχομαι τις κοτρωνιές. Αλλά το άδικο είναι ακριβώς στο οτι θα έπρεπε να είναι στη θέση της κάποιο από τα χιλιάδες κορίτσια που δίνουν και ξαναδίνουν εξετάσεις και ζουν μ`αυτό το όνειρο!…

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Μαρία έχεις δίκιο για την αξιολόγηση αλλά αντικειμενική και δίκαιη αξιολόγηση θεωρώ πως είναι ανέφικτη. Καταρχάς δεν εκπαιδευόμαστε σωστά απ`το Πανεπιστήμιο, δεν ελέγχει κανείς αν είμαστε ψυχασθενείς ή όχι πριν μπούμε σε τάξη, τα ίδια τα σχολεία είναι πολλές φορές ακατάλληλα και υπάρχουν συνήθως περιπτώσεις παιδιών που φοιτούν σε αυτά ενώ θα έπρεπε να είναι σε ειδικά σχολεία και ούτε μια σύμβουλος δεν έρχεται να βοηθήσει έμπρακτα και όχι με απλές ρομαντικές εκφράσεις (πλησίασε το παιδί… Προσωπικό δεν υπάρχει και τα τμήματα είναι πολυάριθμα. Άρα ..η αξιολόγηση είναι σαν κακόγουστο αστείο τελικά. Διότι γενικά δε λειτουργεί τίποτα σωστά. Από την άλλη το είδος της αξιολόγησης που λέγεται πως θα τεθεί σε εφαρμογή θα είναι από τον "μέντορα" που θα έχει κάθε δόκιμος εκπαιδευτικός. Αυτό σημαίνει 1) οτι κάθε παλαιός εκπαιδευτικός είναι κατάλληλος εκ προοιμίου και 2)οτι κάτι εκπαιδευτικοί σαν την προϊσταμένη μου θα λάβουν το ρόλο του "μέντορα".. Και εκεί να δεις πόσο ξεδιάντροπα θα συμπεριφέρονται.

 • Ο/Η marilia λέει:

  Της το είπες στα μούτρα; Πες μου πως της το είπες, πες μουυυυυυυυυυυυ!!!!

  Έχουμε κι εμείς μλκς, αλλά η δικιά σου είναι Αρχηγός!

  (ψιτ, έδενα κι εγώ κορδόνια μέχρι που ανακάλυψα ότι τα υγρά κορδόνια μπορεί να 'ναι υγρά από την… τουαλέτα! Φέτος με τα μικρά, ενημέρωσα τους γονείς ότι ΔΕΝ θα ξαναδέσω κορδόνια και να φροντίσουν οι ίδιοι γι' αυτό. Επικαλέστηκα και τη Γρίπη. Τη θυμάσαι; )

  Σβουριχτοφιλί

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Δεν της το είπα καλή μου, δυστυχώς ή ευτυχώς δεν το`χω καθόλου με τις αντεπιθέσεις! Είμαι πολύ της υπομονής. Την εκνευρίζει απίστευτα όμως το οτι συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου όπως μ`αρέσει καθώς και το οτι αισθάνεται πόσο γραμμένη την έχω αφού σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχω φύγει κι απ`το σχολείο όπου ανήκει. Έρχεται να μου "την πει" για ασήμαντες αφορμές και εγώ κάνω την κουφή και συνεχίζω ο,τι έκανα εκείνη την ώρα αγνοώντας την. ΣΚΑΕΙ σου λέω :-))) Δεν υπάρχει χειρότερη προσβολή για ένα άτομο με τη δική της ματαιοδοξία!

   Φιλιά πολλά!!

   (για τα λερωμένα κορδόνια έχεις δίκιο….!αλλά και πάλι φοβάμαι πολύ όταν τα βλέπω ενώ τα`χουν λυμένα,να τρέχουν σαν τρελά και να ανεβοκατεβαίνουν τη σκάλα. Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα να πω αν πέσουν?ε δε μου πάει η καρδιά..)

 • Ο/Η mamma λέει:

  Με έκανε έξαλλη η στρίγγλα. Κάτι τέτοιες στιγμές θα ήθελα να έχω το μαγικό ραβδί της νεράιδας. Να την μεταμορφώσω σε παιδάκι και να την ρίξω στα ίδια της τα χέρια.

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Καλή μου mamma μην συγχύζεσαι και ταράζεται και το παιδί! Εσύ να είσαι ήσυχη πως έχεις τον Παύλο σου σε καλά χέρια (εφόσον το παιδί αγαπά τις δασκάλες, το σχολείο κ.α) αλλά πάντα να έχεις το νου σου και να τον ρωτάς για όλα. Δασκάλες καλές ή κακές υπάρχουν τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό σχολείο. Είναι λαχείο η υπόθεση. Στα ιδιωτικά π.χ έχω ζήσει την απίστευτη πίεση που ασκείται στα παιδιά για την προετοιμασία των "φαντασμαγορικών" γιορτών και την επίδοση στα φύλλα εργασίας με σκοπό όλα μα όλα να μάθουν να διαβάζουν ως τη λήξη της χρονιάς.
   Φιλιά πολλά!

 • Ο/Η ΣΟ&Phi λέει:

  ΧΑ, ΧΑ, ΜΑΜΜΑ, ΠΟΛΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ!

 • Ο/Η Anna λέει:

  Ειδα τον τιτλο και σκεφτηκα πως θα γραψεις τιποτα αστεια μαργαριταρια!!!Καλα τι ειναι αυτηηηη;;;;Γιατι δεν παει σπιτι της;Κατι τετοιοι υπαρχουν και μετα μας παιρνει ολους η μπαλα; Εκεινη χανει κοπελα μου…Γιατι εσυ εχεις κερδισει ενα και σημαντικο. Αγαπη!!!Εσενα θα θυμουνται τα παιδακια οπως εγω θυμαμαι την καλη μου νηπιαγωγο…Οσο για τα κορδονια εγω επειδη εχω πιο μεγαλα παιδια εκανα 2 πραγματα : μαθημα δεσιμο κορδονιων (φαγαμε αρκετα λεπτα καποιες μερες αλλα εμαθαν πολλα παιδακια) και βαζω και τα αλλα παιδια να βοηθανε. Ετσι δεν ερχονται σε μενα πανε στον Ειδικο Παπουτσοδετή ( ειδες τι εχ εγω σε ταξη μου)

  Αυτο με την αγαπη παντως το εχουν καποιοι εεε;;; Σημερα μια συναδελφος φιλολογος μου εγραψε σχολιο σε ενα αλλα ιστολογιο πως τα παιδια μαλλον μου εκαναν παρτυ φετος για να χασουν μαθημα!!!

  Τι να πειςςς!!!

  Φιλακια πολλα και ελπιζω να μη σου ξανατυχει!!!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Άννα μου, αν δεν πάει σπίτι της είναι γιατί δεν θέλει μειωμένη σύνταξη. Και αν απλά της έβγαινε μια κούραση λόγω των τόσων χρόνων δουλειάς θα ήταν απόλυτα κατανοητό. Αλλά αυτή είναι η στάση της γενικά, ο χαρακτήρας της. Φοράει κάθε μέρα ψηλά παπούτσια, κοντά φορεματάκια και πέντε κιλά άρωμα, και επειδή φέτος μόλις έγινε προϊσταμένη την έχει δει πολύ σπουδαία. Τα παιδιά της έρχονται το πρωί σε μένα και το μεσημέρι στην άλλη δασκάλα. Ως και οι γονείς παραπονιούνται αλλά τη σέβονται κιόλας λόγω …θέσεως! Εμένα αυτό που με έχει σκάσει από την αρχή της χρονιάς είναι η μιζέρια της με τα υλικά!!όλα τα άλλα τα προσπερνάω γιατί από παλιοχαρακτήρες βρίθει ο τόπος, δε μου κάνει εντύπωση… Όπως έχω γνωρίσει δυστυχώς και άλλες εκπαιδευτικούς που δεν αγαπούν τα παιδιά. Γιατί κάτι τέτοιο δεν διδάσκεται ούτε και αποκτιέται με χρόνια προυπηρεσίας. Είναι η ψυχή μας, η αύρα και ενέργειά μας που θα εισπράξουν τα παιδιά. Το χαμόγελο, η υπομονή….πολλά πράγματα.Και φυσικά το να είμαστε ικανοί να χαρίσουμε και να δεχτούμε αγάπη. Εκείνη μου είπε μια μέρα πως δεν θέλησε ποτέ να αποκτήσει δικό της παιδί για να μπορεί να ζει ελεύθερη..

   Το κόλπο σου πολύ έξυπνο και βολικό!!! Για λιγάκι πιο μεγάλα παιδάκια, όπως λες. Σήμερα είδα λυμένα υγρά κορδόνια και το σχόλιο της Μαριλίας μου τριβέλιζε το μυαλό :-))

   Φιλάκια πολλά πολλά!!!

 • Ο/Η jenny λέει:

  Καλησπέρα! Έχεις διαβάσει τη Ματίλντα του Ροαλντ Νταλ? Η προϊστάμενή σου είναι ίδια η Τρανσμπουλ ( η διευθύντρια του βιβλίου)…που μισούσε τα κορίτσια που είχαν κοτσιδάκια και τα έπιανε και τα γύριζε γύρω γύρω…χεχεχε…χαρά στην υπομονή σου!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Jenny καλωσόρισες! Η Ματίλντα ήταν το πρώτο αγαπημένο μου βιβλίο. Και η ταινία είναι πάρα πολύ καλή. Η προϊσταμένη μου όμως δε φέρνει σε Τράνσμπουλ… είναι απλώς μια μαντάμ Σουσού. "Μη μου άπτου", φαντασμένη και κουνίστρο 🙂 Τα παιδιά και οι γονείς τους είναι απλά ο λαουτζίκος που ανέχεται. Για γέλια και για κλάματα.
   ααχ!

 • Ο/Η Βάλ&iot λέει:

  Μα μασάς Άντρια, καθόλου, μη μασάς!Έχει πολλά τέτοια ζώα και σου εύχομαι να μη συναναστραφείς καθόλου πάλι με τέτοιου είδους καρακατσουλιά! Υπάρχει και θεία δίκη, θα δεις. Καλά εσύ καθόσουν και την άκουγες;; Δεν πήγαινες μόνη σου παραπέρα;; Το βόδι..Συγγνώμη ρε Άντρια για το λεξιλόγιο, αλλά μου τη δίνουν τα ούφο-τυραννόσαυροι στα σχολεία.

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Βάλια μου ήταν τόση η χαρά μου που με κάλεσαν φέτος, που πολλά θα μπορούσα να ανεχτώ. Και τελικά πολλά χρειάστηκε να υπομείνω, από τη συμπεριφορά και τσιγκουνιά της μέχρι τα πολύ δύσκολα παιδιά που δεν μου επέτρεψαν στιγμή να αφεθώ και να απολαύσω μια δραστηριότητα χωρίς να τα κυνηγάω και να τα χωρίζω.

   Στην αρχή βγαίναμε ίδια ώρα διάλειμμα κι άκουγα καθημερινά τις τρέλες της. Μετά προσπαθούσα να αποφεύγω αλλά εκείνη πάντα πηγαινοέρχεται στην τάξη μου να κάνει παρατηρήσεις, σχόλια κάθε λογής και μετά να δει τί κάνουμε και να μου ζητήσει τα πατρόν ή τις φωτοτυπίες. Που να τη δεις τώρα που καλοκαίριασε και έρχεται σχολείο με ..μισό φουστανάκι 🙂

 • Ο/Η MATINA λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕΣ????

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Ματινούλα μου από μ………. και π………….. εκεί έξω βρωμάει ο τόπος.. Τουλάχιστον να μην είναι σε ρόλο εκπαιδευτικού κάτι τέτοιες που βλάπτουν τα παιδιά και παράλληλα κρατούν έξω από τα σχολεία κοπέλες που παλεύουν αδιάκοπα για να μπουν στην τάξη και να προσφέρουν την ψυχή τους.

 • Ο/Η Πένυ λέει:

  ……………..απίστευτο………….!!!!!!!!!!!!

  Παρακολουθώ το blog σου, αλλά είχα καιρό να μπω……..και τώρα μ'αυτά που διάβασα έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό!

  Μα καλά πού την βρήκατε τέτοια προϊσταμένη?????????

  Ειλικρινά απορώ πώς άντεξες να την ακους…

 • Ο/Η euapap λέει:

  Από τη μια σκέφτομαι τί άτυχα που είναι τα παιδιά που την έχουν διευθύντρια αλλα και τί τυχερά που έχουν εσένα δασκάλα..

  Ολα στην τύχη..

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Πένυ, πριν από αυτήν (μέχρι πέρυσι δηλαδή) η άλλη προϊσταμένη από όσα μαθαίνω έκανε μόνο Κατηχητικό στο σχολείο με φανατισμό. Έχω και ηχητικό ντοκουμέντο σε κάποιο ποστ 🙂 Πιστεύω λοιπόν οτι υπάρχουν πολλοί παλαβοί που θα τυχαίνει (εύχομαι όχι συχνά) να "συνεργαζόμαστε". Μια εβδομάδα ακόμα μαζί της και τέλος. Με κούρασε απίστευτα. Το πιο δύσκολο παιδί δεν κατάφερε να με φέρει στα όρια που με έκανε να φτάσω αυτή.

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Ευαγγελία μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν ξέρω αν τα παιδιά μου είναι τυχερά, πάντως προσπαθώ να είμαι κοντά τους και να τα κάνω να θέλουν να έρχονται στο σχολείο. Τα παιδιά από τη δική της τάξη λένε στις μαμάδες τους οτι αγαπούν περισσότερο "τις δασκάλες από την άλλη τάξη" και το είπαν και σ`αυτήν και έχει σκάσει. Παρόλ`αυτά οι γονείς αισθάνονται τυχεροί που έχει τα παιδιά τους η προϊσταμένη..

 • Ο/Η Anna λέει:

  Αν μπορεις μπες εδω…

  http://magissa-kirki.blogspot.com/2010/05/blog-po

  Τα σχολια καποιας συναδελφου μου θυμισαν την προισταμενη σου!!!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Αννούλα μου έσκασα με την κακιασμένη! Πόση αδικία πια να δουλεύουν τέτοιοι "εκπαιδευτικοί"? Αφού ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ αυτή τη δουλειά τί την κάνουν? Πόσο με σύγχυσε Θεέ μου! Τελικά κυκλοφορούν αρκετές..τέτοιες. Και δεν εξοργίζουν πρώτα την ιδιότητά μας ως παιδαγωγούς αλλά το παιδί μέσα μας, που έχει βιώσει τέτοιες συμπεριφορές στο σχολείο. Να πονάει η κοιλιά μας και να μη θέλουμε να πάμε, να πληρώνουμε τα πάσης φύσεως νεύρα και απωθημένα τους.. 30 χρονών σου λέει και έχει τόσο στεγνή ψυχή…
   Ξέρεις τί πιστεύω τελικά? Πως η δουλειά μας για κάποιον που δεν αγαπά τα παιδιά πρέπει να είναι σκέτη Κόλαση. Γιατί δεν παλεύεται αν δε το κάνεις απ`την ψυχή σου. Δεν είναι η εύκολη δουλειά με τις πολλές διακοπές που πιστεύουν οι πολλοί. Κι αν κάποιοι τι διάλεξαν μόνο και μόνο με αυτό το σκεπτικό, τρώγονται με τα ρούχα τους μετά.
   Ε! Καλή της όρεξη λοιπόν! 🙂

 • Ο/Η Anna λέει:

  Εγω να δεις τι ενιωσα Αντρια!!!Δεν δεχομαι πως υπαρχουν τετοιοι ανθρωποι και κανουν μαθημα παιδια.Ξερεις πολυ καλα πως ποτε δεν ειπα πως ειμαι καλη δασκαλα…Αλλα ειμαι σιγουρη και ξερω και το δειχνω πως αγαπαω πολυ πολυ πολυ τα παιδια. Αχ τι τραβανε απο μερικους τα παιδακια.Μου εβγαλε τοση κακια…Μα ειναι δυνατον τα παιδια να μου εκαναν παρτυ επειδη θελουν να τους βαλω καλο βαθμο; Να σε αγκαλιαζουν για να πεις καλα λογια σε γονεις;Πολυ διεστραμμενο μυαλο παντως….

 • Ο/Η astropeleki λέει:

  Δεν μπορώ να βάλω εδώ τις φατσούλες που πρέπει για να δείξω την έκφραση του προσωπου μου!!!! Δεν πάμε καθόλου καλά… μα καθόλου καλά! Τι άνθρωπος είναι αυτή καλέ; Δεν μπορώ να χωνέψω όλα όσα γράφεις και σου είπε!!! Ο θεός να φυλάει να μην πέφτει κανένας σε τέτοια άτομα, που την έχουν δει κάποιες γιατί έχουν μια θέση παραπάνω και το παίζουν αρχηγοί…

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Ευδοκία μου δυστυχώς υπάρχουν πολλές σαν και του λόγου της..! Έχουμε και το πρόσφατο παράδειγμα με αφορμή την έκθεση μαθήτριας της Άννας. Κρίμα για όλα τα παιδιά που περνούν από τα χέρια τους.

 • Ο/Η mairyliscious λέει:

  exw ton pono mou pu dn exw duleia exw dwsei 3 fores asep kai dn ta exw kataferei panta xalia seira kai auto to atomo douleuei mazi me ta paidia ??

  lupamai tosooooooooooo

  giati kanei auth th duleia ? as ekane mia allh einai toso adiko gia ta paidia kai gia oses ta agapun poso lupamai…………………

 • Ο/Η Lina λέει:

  Τι δυστυχισμένος άνθρωπος!!!! (φαντάσου να δουλεύεις με πλάσματα που σιχαίνεσαι , αντιπαθείς και δεν καταλαβαίνεις!)

  το κακό είναι όμως ότι στη δουλειά που είναι κάνει κι άλλους ανθρώπους δυστυχισμενους… Μόνο που φαντάζομαι να έχω παιδάκι και να το αφηνω κάθε πρωί σε μια τέτοια ψυχασθενή τρέμω!

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Mairyliscious φέτος θα πάρει σύνταξη για να μην την πιάσουν τα νέα μέτρα κι ας είναι 50+. Θα ανοίξει άλλη μια θέση που το πιο πιθανό είναι να παραμείνει κενή. Το σύστημα είναι χάλια. Αλλά κι εμείς με θέληση και πίστη θα το παλεύουμε. Εύχομαι να τα καταφέρουμε!!

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Lina να σκεφτείς οτι λέει πως είναι πολύ καλή παιδαγωγός 🙂 Και προπάντων, έμπειρη!!! Πάντως δεν πιστεύω οτι τα παιδιά της βλάπτονται. Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα χαμηλό και πολλά περνούν πολύ άσχημα και στο σπίτι. Ή μένουν μόνα ως αργά το βράδυ, ή τα χτυπούν ή απλά δε τους δίνουν σημασία. Το σχολείο γι`αυτά τα παιδιά είναι παράδεισος! Έχεις δει παιδιά να λυπούνται που έρχεται το σαββατοκύριακο ή οι διακοπές? Το οτι έχουν μια ψηλομύτα δασκάλα λοιπόν τους είναι σχεδόν αδιάφορο. Παίζουν μεταξύ τους, έρχονται σε εμάς (στην άλλη τάξη) και παίρνουν ασκησούλες και πάνε με τα νερά της για να την ευχαριστήσουν γιατί εκείνα την αποδέχονται όπως όλες τις δασκάλες. Το ευτυχές είναι οτι έχουν άλλη μια δασκάλα (ολοήμερο). Και η άλλη κοπέλα είναι πολύ καλή και υπάρχει ισορροπία!

 • Ο/Η Lina λέει:

  έχω δουλέψει κι εγώ σε δύσκολο σχολείο. Κι έχεις δίκιο ότι φέρνει ισορροπία…. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το ότι φέρεται έτσι, ε; Ας τολμούσε να το κάνει αυτό σε σχολείο με παιδιά που οι γονείς τους ενδιαφέρονται και θα της έλεγα εγώ!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Ναι Λίνα φυσικά και δεν την δικαιολογεί τίποτα. Οι γονείς από την άλλη τη βλέπουν έτσι καλοντυμένη και με τουπέ και την θαυμάζουν. Και να δεις πόσο κοφτά και σνομπίστικα μιλάει και σ`αυτούς. Αν ένας άνθρωπος γίνει σκάρτος μέσα του, όπου και να τον βάλεις σκάρτη δουλειά θα κάνει. Ευτυχώς φεύγει φέτος, μακάρι να έρθει κάποια καλύτερη!!!

 • Ο/Η spirou λέει:

  Τι είναι όλα αυτά που διάβασα…!? Ποια είναι αυτή βρε Άντρια? Είναι δυνατόν? Μου φαίνεται απίστευτο. Κάθε ατάκα της που διάβαζα ήθελα να τη σχολιάσω. Αλλά τι να σχολιάσεις…

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Άστα να πάνε.. Και εύχομαι τελικά να φύγει όπως λέει και να μη μείνει άλλο σ`αυτή την υπεύθυνη θέση. Είναι τουλάχιστον άδικο αν όχι επικίνδυνο.

 • Ο/Η kiki λέει:

  o xristos kai h panagia…to sxolio sou sto telos ta eipe ola…eleos…

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Είδες βρε παιδάκι μου που ζούμε? Τέτοιοι εκπαιδευτικοί είναι "άξιοι" να δουλεύουν με μικρά παιδιά. Οι νέοι όχι. Ας δίνουμε ασταμάτητα ασέπ ας μας βάλουν και μέντορες διορισμό με τα κυάλια βλέπουμε και αν.

 • Ο/Η Maria λέει:

  Αχ!!! Σε καταλαβαίνω απόλυτα!!! Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού. Κι εγώ δουλεύω ως δασκάλα δημοτικού στην Αγγλία κι αντιμετωπίζω παρόμοιες καταστάσεις καθημερινά! Μην τα βάζεις όμως κάτω, τα παιδάκια σε χρειάζονται, γιατί δάσκαλοι σαν κι εσένα είναι που κάνουν τη διαφορά!

  ΥΓ-Έχεις ακούσει το άλμπουμ παιδικών τραγουδιών 'Καραμελοχώρα'? Έχει πολύ όμορφα τραγούδια και πολλά είναι κι αντιρατσιστικά!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Μαρία μου σε θαυμάζω που δουλεύεις στο εξωτερικό! Μπράβο για το κουράγιο σου!!!

   Απ`οτι φαίνεται και στην Αγγλία ασθενεί η εκπαίδευση. Σ`ευχαριστώ πολύ για την πρόταση του cd θα το αναζητήσω οπωσδήποτε!!!

 • Ο/Η Ανν&alph λέει:

  Καλα για μια στιγμη νομιζα οτι περιγραφεις την φετινη μου προισταμενη!λεω..λες να ηταν η κοπελα στο σχολειο μου?και γω αναπληρωτρια ειμαι και αυτο που εζησα φετος..ουτε στον εχθρο μου!πολυ τρελα μιλαμε!και ελεγα οτι δεν υπαρχει δευτερη σαν την δικια μου!μπραβο για την υπομονη σου..εγω 2-3 φορες της τα "εχωσα".

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   αχ βρε Άννα! μα τέτοια ομοιότητα! κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις καθώς φαίνεται! Τους "τα χώνουμε" όμως ή όχι λίγο τις απασχολεί και θέλουν να βγαίνουν και από πάνω. Άσε που γίνονται προϊσταμένες και εκεί βγάζουν το χειρότερο εαυτό τους. Για να μην αποκαλυφθεί η ανικανότητά τους. Θυμήθηκα τώρα ένα γνωμικό από τη Ζ. Ζατέλη "Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κ…. της".:-)

 • Ο/Η βιρ&ga λέει:

  Ειναι ολοφάνερο ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"! Η γυναίκα ζηλεύει την ζωντάνια σας!!! Ελπίζω να είναι κοντά στην σύνταξη! Τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να αναφέρονται και να φεύγουν από την μέση!! Που είναι η αξιολόγηση!!!! Να συνεχίσεις ετσι και να την αγνοείς!!! Ευτυχώς που έγινε ο ΑΣΕΠ και μπαίνει και λίγο νέο αίμα στον κλάδο!!!! Είμαι συνάδελφος με 11 χρόνια προυπηρεσίας και θα επυθυμούσα μια επικοινωνία μαζί σου!!!! Μ΄αρέσει αυτό που έχεις κάνει στο διαδύκτυο!!!!!

 • Ο/Η Έφη λέει:

  Έχω συναντήσει παρόμοια περίπτωση.Μάλιστα έπρεπε να συνεργαστούμε στο ίδιο τμήμα καθώς ήταν ολοήμερο.Και έτυχε να είναι και η πρώτη μου χρονιά και στην αρχή να μη ξέρω αν εγώ είμαι λάθος ή αυτή.Το άσχημο είναι πως ούτε και ο σύλλογος μπορεί να κάνει κάτι, ούτε και οι υπεύθυνοι είναι διατεθιμένοι να πάρουν θέση.

  Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε καταλαβαίνω.Τουλάχιστον ξεμπέρδεψες.

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Έφη μου τυχερά (άτυχα) είναι αυτά! Τουλάχιστον να μη μας συμβαίνουν συχνά! Αλλά από όσο έχω καταλάβει από τα σχόλια σε αυτό το ποστ και συζητήσεις με συναδέλφους, κυκλοφορούν αρκετές τέτοιες περιπτώσεις και είναι κρίμα για τα παιδιά που περνούν από τα χέρια τους. Εμείς πες, κάνουμε υπομονή..!

 • Ο/Η δημ&eta λέει:

  σοκαριστηκα!!δυσκολευομαι ακομα να πιστεψω οτι ειναι αληθινο!!τελειως τυχαια το βρηκα το blog αυτο..γατι δεν δημοσιευεις ονομα και σχολειο,??εκτως κιαν τοχεις κανει ηδη και δεν το ειδα.τετοιοι ανθρωποι[λεμε τωρα[ θελουν αν οχι λιντσαρισμα εσχατου βαθμου,καταγγελια,και ξηλωμα βαθμου σαν τα στρατα!!!η να της σκασεις τα λαστιχααπταυτοκινητο ρε παιδι μου!!!στειλτα μου σε μαιηλ

  ντροπη και αισχος

 • Ο/Η sophia λέει:

  Αν δεν έχει κάποιος μέσα του αγάπη δεν αξίζει να λέγεται παιδαγωγός, επάγγελμα το οποίο για μένα είναι χάρισμα και ευλογία θεού.Είναι μια ευκαιρία δοσμένη απο το θεο,για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Γιατι δεν πλάθουμε μόνο εμείς τις παιδικές ψυχές, αλλά πάθουν κι αυτές τις δικές μας.Αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία τότε είμαστε χαμένοι! Αν δεν μπορείς να δώσεις αγάπη στα παιδιά, τότε δεν μπορείς να αγαπήσεις τίποτα! Πραγματικά, αισθάνομαι λύπη γιάυτη τη γυναίκα..!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.