31 Οκτωβρίου Ημέρα Αποταμίευσης

Μια πολύ όμορφη πρόταση για χειροτεχνία, σχετική με τη σημερινή ημέρα.

Σημείωση : Τη φωτογραφία ανέβασε στο facebook, η νηπιαγωγός Μαρίνα Ζαχαρια. Την ευχαριστούμε πολύ!

5 Σχόλια

 • Ο/Η Χρι&sig λέει:

  πολυ ομορφη κατασκευη!!!συγχαρητηρια!!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Αντωνία και Χριστίνα σας ευχαριστώ! Είναι μια χειροτεχνία που ερωτεύτηκα αλλά δεν προλάβαμε να φτιάξουμε φέτος! του χρόνου με το καλό! 🙂

 • Ο/Η antonia λέει:

  Καταπληκτική χειροτεχνία!!!!!!!

 • Ο/Η μαρ&iot λέει:

  Mια μέρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε, εμείς οι παιδαγωγοί. Ιδιαίτερα σήμερα, είναι κρίσιμης σημασίας να κατανοήσουν τα παιδιά τη σωστή χρήση και την πραγματική αξία του χρήματος.

  Η κατασκευή είναι θαυμάσια. Αν έχεις Άντρια να προτείνεις δραστηριότητες σχετικές ή ένα καλό σχετικό βιβλίο – εγώ δεν έχω βρει – θα σε παρακαλούσα να με βοηθήσεις.

  Αυτό που κάνω εγώ, είναι να δίνω εικονικά χρήματα κι ένα "σενάριο" (π.χ, μια παρέα πέντε παιδιών ετοιμάζονται να περάσουν ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο στο βουνό). Τα παιδιά πρέπει να επιλέξουν ν' αγοράσουν μέσαα από ένα πλήθος πραγμάτων, αυτά που ικανοποιούν τις ανάγκες του σεναρίου.

  Θα νομίζεις ίσως ότι είναι απλό. Κι όμως, δεν αντιστέκονται ποτέ να σπαταλήσουν χρήματα σε γυαλιστερά πράγματα. Μόλις συνειδητοποιούν ότι δε φτάνουν τα χρήματά τους – κι αυτό θέλει εξάσκηση κι επανάληψη – τότε επαναπροσδιορίζουν τις πραγματικές τους ανάγκες.

  Να 'σαι καλά και να μας χαρίζεις πάντα όμορφες ιδέες.

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Μαρία μου, ευφάνταστη η δραστηριότητα που περιέγραψες! Είναι πολύ έξυπνος τρόπος να κάνεις τα παιδιά να αντιληφθούν την ουσία. Μπράβο σου!!! Φαντάζομαι θα τους άρεσε πολύ!

   Όσο για το βιβλίο, δεν είχα ούτε κι εγώ, ώσπου απέκτησα πέρυσι το "Η τσεπούλα και ο κουμπαράκος" από δωρεάν διανομή των ΕΛΤΑ. Είναι αρκετά καλό, αν μπορείς να το αναζητήσεις κάπου.

   Ξέρω κι ένα ωραίο τραγουδάκι αλλά τί να το κάνεις πια…είναι παλιό… αναφέρεται στις δραχμές… " Ένα κατοστάρικο λέει στη δραχμή, τραγουδάω δυνατά, έχω πιο γερή φωνή! Κι η δραχμούλα σκέφτηκε, σκέφτηκε που λες και του λέει τί μας λες; μα και συ είσαι δραχμούλα εκατό φορές!" . 🙂

   Φιλιά!

Δεν επιτρέπονται τα σχόλια.