Χειμωνιάτικες δραστηριότητες – Ζώα πολικά

Περάσαμε πολύ όμορφα μαθαίνοντας για τα ζώα που ζουν στους πόλους! 

Διαβάσαμε σχετικά βιβλία με παραμύθια και πληροφορίες, παρακολουθήσαμε βιντεάκια από το youtube και είδαμε το υπέροχο Ταξίδι του Αυτοκράτορα.

Ζωγραφίσαμε, κόψαμε φιγούρες και δημιουργήσαμε το δικό μας Βόρειο Πόλο.

 

Παίξαμε όμως κι ένα παιχνιδάκι που μας άρεσε πολύ! Κάθε παιδί έγινε μπαμπάς (ή μαμά) πιγκουίνος και προσπάθησε να κάνει βηματάκια ως τη θάλασσα, προσέχοντας να μην του πέσει το αυγό που κρατούσε με τα ποδαράκια του. Στη συνέχεια επαναλάβαμε το παιχνίδι αντικαθιστώντας το αυγό με ένα λούτρινο πιγκουινάκι

[tube]rQKHYWkXVJc[/tube] 

Μιας και μιλήσαμε για τους πόλους της γης, κάναμε και τα πειράματά μας για το πώς το νεράκι γίνεται πάγος. Φτιάξαμε τα παγάκια μας και στη συνέχεια βάλαμε μερικά από αυτά σε μπρίκι και ανάψαμε το γκαζάκι παρακολουθώντας την τήξη. Κάποια τα κρατήσαμε σε ποτηράκι και διαπιστώσαμε πως έλιωναν πολύ πιο αργά από εκείνα που βάλαμε στη φωτιά. 

Δεν μείναμε όμως μόνο εκεί. Ένα πρωινό, αναμείξαμε τέμπερες και τις αραιώσαμε με νερό δημιουργώντας πολλά διαφορετικά χρώματα. Μάλιστα σε ένα από τα ποτηράκια μας δεν ανακατέψαμε καθόλου τα χρώματα που είχαμε βάλει γιατί τα παιδιά είπαν πως έτσι θα βγει ένα χρώμα «πολύχρωμο»! Πολύ καλή ιδέα!

Τους πρότεινα στη συνέχεια να ρίξουμε αυτά τα χρώματα σε παγοθήκες και να τα βάλουμε στην κατάψυξη να δούμε τί θα συμβεί. Τα παρακίνησα να κάνουν υποθέσεις. Είπαν λοιπόν πώς θα γίνουν κηρομπογιές (;), παγάκια, νερό και παγομπογιές!!!

Ετοιμάσαμε τις παγοθήκες με τα χρώματα και τις βάλαμε στην κατάψυξη. Η ανυπομονησία τους ήταν μεγάλη. Κάθε τόσο μου ζητούσαν να πάμε να δούμε «τί έγιναν οι μπογιές»….. Τα άφησα να περιμένουν περίπου μισή ώρα κι ύστερα πήγαμε να δούμε. Ήταν στο στάδιο που είχαν αρχίσει να κρυσταλλώνουν. Τα  παιδιά τις άγγιξαν με τα δαχτυλάκια τους και μερικά δαχτυλάκια έσπασαν την επιφάνεια και βούτηξαν στο χρώμα. Είπαν πωςείχαν ήδη παγώσει πολύ και πρότεινα να περιμένουμε λίγο ακόμα και να ξαναγυρίσουμε να ελέγξουμε ξανά. Μετά από 2 ώρες συνολικά επαναλάβαμε τη διαδικασία και οι ..παγομπογιές μας ήταν έτοιμες!!! Εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ με τα πολύχρωμα παγάκια που αποκαλύπτονταν! Ρωτούσαν τί θα τα κάνουμε..κι αν θα τα φάμε 🙂

Μόλις διαπίστωσαν οτι με τις παγομπογιές μπορούμε να ζωγραφίσουμε, ξετρελαμένα, ρίχτηκαν στη ζωγραφική!!! Στην αρχή σχεδιάζοντας κάτι συγκεκριμένο..μα ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και οι μπογιές άρχισαν να απλώνονται.. να απλώνονται και να χρωματίζουν τα πάντα!!! 

Εννοείται πως θα το επαναλάβουμε σύντομα!!!

[tube]TgHGyvGsiSo[/tube]

2 Σχόλια

 • Ο/Η demi λέει:

  Τι υπέροχες δραστηριότητες !!!μαρεσε πολύ που χρωματίσατε το νερό καταπληκτικό το βιντεο με τα παιδια που ζωγραφίζουν !!θα το κανω και γω με την μικρη μου!!!Να σαι καλά και να περνάς υπέροχα!!!

 • Ο/Η yannis λέει:

  Σπουδές ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας!
  Η επιστήμη της Λογοθεραπείας έχει ως αντικείμενο την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση προβλημάτων στην επικοινωνία που μπορεί να εμφανίσουν τα παιδιά – αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις οι ενήλικες – και αποτελεί ιδιαίτερα δημοφιλές επάγγελμα στις μέρες μας, με αυξημένη ζήτηση από την αγορά εργασίας.

  Στόχος του εν λόγω ετήσιου προγράμματος που παρέχεται στο ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ Γλυφάδας – με περισσότερα από 35 χρόνια παράδοσης στην επαγγελματική εκπαίδευση – είναι να εκπαιδεύσει τους σπουδαστές σε βασικά «εργαλεία» και σύγχρονες μεθόδους Λογοθεραπείας, φροντίζοντας να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες μέσα από ειδικές ασκήσεις, για να γίνουν άρτια καταρτισμένοι και ανταγωνιστικοί επαγγελματίες.

  Διδασκόμενες ενότητες:
  •Αίτια διαταραχών του λόγου
  •Ψυχο – παιδαγωγικές παρεμβάσεις
  •Γλωσσικά παιχνίδια (Άσκηση Αρθρωτικών Οργάνων)
  •Προβλήματα Διαταραχών του λόγου στα παιδιά προ-νηπιακής ηλικίας
  •Είδη αναπηριών – Νοητική υστέρηση – Προβλήματα λόγου σε παιδιά με Ν.Κ
  •Μαθησιακές δυσκολίες
  •Μελέτη περιπτώσεων

  Για περισσότερες πληροφορίες :

  Νέες Εγκαταστάσεις : Λ. Βουλιαγμένης 57 & Αγησιλάου
  ΤΗΛ:. 2109640117 – 2109604783 http://www.keasxini.edu.gr

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.