My new inspiration! Ευτύχης Μπλέτσας

 Δεν ξέρω αν η έννοια της έμπνευσης είναι τόσο σημαντική για άλλους ανθρώπους όσο είναι για μένα! Χρειάζομαι πάντα μια έμπνευση πριν ξεκινήσω οτιδήποτε  και είναι το στοιχείο που όσο με ανατροφοδοτεί, μπορώ να κάνω θαύματα!

Συνήθως αναζητώ την έμπνευση σε άλλους ανθρώπους. Εκείνους που για τα δικά μου δεδομένα είναι ξεχωριστοί. Αξιόλογοι. Συγγραφείς, καλλιτέχνες ή καθημερινούς ανθρώπους.. Εκείνους που θαυμάζω, εκτιμώ και έχω στην ψυχή μου γιατί ακόμα κι αν δεν τους γνωρίζω προσωπικά, εκείνοι κατάφεραν και την άγγιξαν. Έχω αφιερώσει μάλιστα κι ένα μέρος του τοίχου κοντά στο γραφείο μου, με φωτογραφίες κάποιων από αυτούς τους ανθρώπους.

Με επηρέασαν ο καθένας με τον τρόπο του.. Και ΜΑΚΑΡΙ να μπορούσα να τους ευχαριστήσω έναν προς έναν.

 

Γενικά με γοητεύουν πάρα πολύ οι άνθρωποι που τολμούν να είναι διαφορετικοί. Που έχουν ποιότητα, ήθος και μια γνήσια καλοσύνη. Που ξεχωρίζουν ως διαμάντια μέσα στη λάσπη.  Θα μου πεις, πώς γίνεται να το ξέρεις αυτό για κάποιους που δεν γνωρίζεις προσωπικά? Γίνεται.. 🙂

Το βλέμμα, το έργο, οι κινήσεις, ο τρόπος που μιλά κάποιος είναι από τα πιο αξιόπιστα κριτήρια. Αρκεί να είσαι λίγο διαισθητικός άνθρωπος και εύκολα τα αντιλαμβάνεσαι.

 

Εκείνος που πρόσφατα "ανακάλυψα" και χαίρομαι πάρα πολύ γι`αυτό, είναι ο Ευτύχης Μπλέτσας!

 

Τον Ευτύχη τον ήξερα – όπως οι περισσότεροι – από την Κουζίνα της μαμάς, την εκπομπή που παρουσίαζε στην τηλεόραση. Είχα δει την εκπομπή ελάχιστες φορές και δεν είχα σχηματίσει κάποια γνώμη.

Πριν κανένα δίμηνο όμως τον ξαναβρήκα τυχαία στο Youtube. Δεν φανταζόμουν οτι ήταν τόσο ενδιαφέρων τύπος!!

Μου έκανε από την πρώτη στιγμή εντύπωση ο αυθόρμητος τρόπος του. Πως δίνει τόσα πολλά από τον εαυτό του, ακριβώς γιατί δεν είναι στημένος στην κάμερα όπως στην τηλεοπτική εκπομπή. Η αμεσότητα του σε συνδυασμό με τον χαρακτηριστικό ενθουσιασμό με τον οποίο μιλούσε με έκαναν να τον παρακολουθώ πολύ ευχάριστα και να μεταπηδώ από το ένα βίντεο στο άλλο. 

Για μένα ήταν ακριβώς αυτό που είχα ανάγκη, τη στιγμή που το χρειαζόμουν! (ποτέ, τίποτα δεν είναι τυχαίο άλλωστε!) Η απόλυτη ενθάρρυνση, ψυχολογική υποστήριξη και ένας θησαυρός πληροφοριών σε θέματα υγιεινής διατροφής, αυτοβελτίωσης και ισορροπημένου τρόπου ζωής. 

Ο Ευτύχης δεν είναι ειδικός σε θέματα ψυχολογίας και διατροφής γιατί το αντικείμενο των σπουδών του είναι εντελώς διαφορετικό. Σπούδασε μηχανικός H/Y και δικτύων. Αντί να ασχοληθεί με αυτό ακολούθησε την καρδιά και τα όνειρά του επιλέγοντας το δύσκολο δρόμο και διατηρώντας ως σήμερα την ίδια πίστη στον εαυτό του και τις δυνατότητές του. Η αγάπη του για τη μαγειρική και τη μουσική είναι μεγάλη, μα η επιτυχία του οφείλεται στο πάθος του για τη ζωή και τη διαρκή αναζήτηση της γνώσης. Πάντα με την ενθουσιώδη διάθεση και την ανεξάντλητη ενέργεια ενός μικρού παιδιού.

Ανέκαθεν με ενδιέφεραν τα θέματα διατροφής. Αλλά δε φτάνει να γνωρίζεις το σωστό. Χωρίς κίνητρο και υποστήριξη, ακόμα κι αν ξέρεις οτι βλάπτεις τον εαυτό σου,  είναι δύσκολο να απαρνηθείς τους γευστικούς πειρασμούς που σκάνε μύτη από παντού..! Το έγραψα και σε προηγούμενη ανάρτηση, οτι αν δεν εξασκηθείς στο να το "θέλεις" να αλλάξεις διατροφικές συνήθειες, δε μπορείς να τα καταφέρεις υπό την πίεση ενός "πρέπει". 

Ξεκινάς λοιπόν να βλέπεις τα βιντεάκια του Ευτύχη και να ενημερώνεσαι για τις τροφές και τα ωφέλη τους. Βλέπεις πόσο υποστηρίζει όσα λέει και πείθεσαι οτι με το να τρως σωστά και να ασκείσαι θα έχεις περισσότερη θετική ενέργεια και καλύτερη υγεία και ψυχολογία. Πείθεσαι όχι επειδή το ακούς πρώτη φορά στη ζωή σου, αλλά επειδή πρώτη φορά το ακους τόσο ευχάριστα σαν να πρόκειται για παιχνίδι. Έτσι κολλάς. Τον βάζεις στη ζωή σου και έχεις μια σταθερή θετική ενίσχυση στην προσπάθειά σου.

Γελάς!!!  Είναι πολύ σημαντικό αυτό.

Για παράδειγμα, κάθε μα κάθε φορά που μαγειρεύω μελιτζάνες, μου έρχεται αυτό το βιντεάκι στο μυαλό. 🙂

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει που δεν είναι γιατρός ή διατροφολόγος. Ίσα ίσα που αν ήταν κάτι παρεμφερές ίσως και να μη μου ήταν τόσο αγαπητός. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που μελετά με πάθος και έχει όση τρέλα χρειάζεται για να ξεσηκώσει κι εμάς με τον ενθουσιασμό του. Ακούγοντάς τον να μιλάει, μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα. Γελάς αυθόρμητα με τον τρόπο που μιλά και τελικά κινητοποιείσαι πραγματικά για να κάνεις το βήμα που θες. Είναι φανερό οτι αφιέρωσε πολύ χρόνο και χρήμα για να κάνει στον εαυτό του μια "θετική πλύση εγκεφάλου" – όπως την αποκαλεί- μέσα από βιβλία και σεμινάρια αλλά αφιερώνει άλλο τόσο χρόνο στο να τα μοιράζεται όλα αυτά με όλους όσους τον παρακολουθούν κι έχουν αντίστοιχα ενδιαφέροντα. Τον τιμά ιδιαίτερα μάλιστα το γεγονός οτι απαντά σε όλα τα σχόλια, στο κανάλι του στο youtube και στη σελίδα του.

Καταπιάνεται με πολλά θέματα. Γι`αυτό διατηρεί διαφορετικά sites αλλά και κανάλια στο youtube ανάλογα με τη θεματολογία. Παρακολουθώ τα περισσότερα από αυτά σε καθημερινή βάση και νιώθω οτι μου φτιάχνει τη μέρα!

Γιατί λέω πώς με ενέπνευσε? χμ..

 • Γιατί ξανάρχισα να κρατάω σημειώσεις και να γράφω στο ημερολόγιο μου
 • Θυμήθηκα οτι πρέπει να πίνω πολύυυ νερό
 • Έμαθα πολύ χρήσιμα πράγματα για τα τρόφιμα και πρόσθεσα στη διατροφή μου τροφές που δε συνήθιζα. Όπως πχ. το σιτάρι και κάποιες…υπερτροφές! 🙂
 • Προσπαθώ συνειδητά να σκέφτομαι πιο ΘΕΤΙΚΑ!

Για μένα ένα από τα καλύτερα βίντεο που έχει ανεβάσει και μπορεί να τον δει κανείς σε κάτι άσχετο με τη μαγειρική είναι αυτό :

Κλείνοντας θέλω να πω οτι σε μια δύσκολη εποχή που ο αρνητισμός βασιλεύει γύρω μας, μπορούμε να αντισταθούμε με το να φτιάξουμε το δικό μας περιβάλλον όπως το χρειαζόμαστε ώστε να μας ξεκουράζει και να μας δίνει χαρά και δύναμη. Και η τεχνολογία συμβάλλει μια χαρά σ`αυτό. Το youtube είναι γεμάτο από βιντεάκια από δημιουργικούς ανθρώπους και όλων των ειδών τα θέματα. Μπορούμε να μάθουμε ένα σωρό πράγματα από εκεί. Και ύστερα να ακούσουμε την αγαπημένη μας μουσική, να διαβάσουμε ένα ωραίο βιβλίο… Μακριά από την tv και την αρνητική πλύση εγκεφάλου.

Μπορείτε να βρείτε τον Ευτύχη στο Youtube , στο Facebook , στο Twitter και στο http://bletsas.gr

9 Σχόλια

 • Ο/Η Ευτύχης λέει:

  Αντρια σε ευχαριστω πολυ!!

  Ειναι τόσο ομορφα αυτα που γραφεις… 

  Ειναι πολύ σημαντικα για μενα και μου δινουν δυναμη!

  Να σαι παντα καλά

 • Ο/Η Άντρια λέει:

  Κι εσύ να είσαι πάντα καλά και να συνεχίζεις με την ίδια αγάπη σε ο,τι κάνεις!

  Σ`ευχαριστώ μέσα απ`την καρδιά μου!

 • Ο/Η Έρρικα λέει:

  Συμφωνω με όλα όσα γράφεις!!

  Είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς ανθρωπους που τους έχει επηρεάσει θετικά ο Ευτύχης..ή mr Hapinness όπως μου αρέσει να τον λέω καμιά φορά. Το σημαντικότερο του χαρακτηριστικό είναι ότι βλέπει στους ανθρώπους την καλή τους πλευρά και τις απειρες δυνατότητες τους και τους σπρώχνει προς τα εκεί. Και το θέμα είναι ότι το κάνει επειδή το απολαμβάνει αυτός πρώτος, σαν καλός δάσκαλος που βλέπει το μαθητή του να ανθίζει. Εμένα μου θύμισε πολλά πράγματα για τον εαυτό μου που κόντευα να τα ξεχάσω και για αυτό το λόγο πάντα θα έχει μια θέση στην καρδιά μου.

  Ευτύχη σε αγαπάμε.. keep rocking 🙂

 • Ο/Η Kostas Sigalas λέει:

  Μου αρέσει η αυθεντικότητα του και οι "έντονες" αντιδράσεις του σε κάποιες ανύποπτες στιγμές στα βίντεο 🙂

 • Ο/Η andriashome λέει:

  Έρρικα χαίρομαι πολύ που συμφωνείς! Όλοι μας χρειαζόμαστε θετική σκέψη και ενθάρρυνση! Και ο Ευτύχης είναι master σ`αυτό!

 • Ο/Η Ελένη λέει:

  Διαβάζω συχνά το ιστολόγιό σου γιατί μου ευφραίνει την καρδιά να συναντώ ανθρώπους – ηλιαχτίδες..

  Πρόσφατα ανακάλυψα αυτό λοιπόν, και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σου Άντρεα.

  🙂


  και


  • Ο/Η andriashome λέει:

   Ελένη μου χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά! Συγχώρεσέ με για την καθυστέρηση αλλά σήμερα είδα το μήνυμά σου, για κάποιο λόγο είχε αποκλειστεί. Σ`ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα μου γράφεις και για τα βίντεο που είναι πολύ όμορφα και ενθαρρυντικά!
   Να είσαι πάντα καλά!

 • Ο/Η Ελένη λέει:

  διόρθωση -> το 2ο λινκ που ήθελα να στείλω ήταν αυτό !


  😉

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.