Τι γυρεύω η ΕΓΚΥΟΣ στο facebook?

pregnant-woman-using-laptop

Αγαπημένες μου μέλλουσες μανούλες γεια σας! 🙂 Αυτό το άρθρο γράφεται με αφορμή εσάς που μου στέλνετε email αναζητώντας έναν καλό μαιευτήρα, μαία ή παιδίατρο αλλά και τις φίλες μου που βρίσκονται στο δρόμο για την μητρότητα.

Έχω λοιπόν αρκετές φίλες που αρνούνται πεισματικά να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Και ειδικά το facebook. Κατάλαβα οτι έχουν μια φοβία γύρω από αυτό. Ενα άγχος καταδίωξης.

Στο δικό μου μυαλό αυτό είναι κάτι εξίσου παράλογο με το να μην πιάνει ποτέ κανείς μαχαίρι ή ψαλίδι μην τυχόν και κοπεί.

Έτσι λοιπόν και το facebook. Δεν είναι ανάγκη, αν δεν θέλεις, να ανεβάσεις προσωπική σου φωτογραφία. Ούτε φυσικά να μοιραστείς τα προσωπικά σου στοιχεία προκειμένου να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό. Μπορείς να αρκεστείς σε ελάχιστα στοιχεία αν θες να μπορούν να σε βρουν ή μείνε εντελώς private βαζοντας για παραδειγμα μια φώτο προφίλ με 2 αρνάκια να βόσκουν και χρησιμοποιώντας ένα ωραίο ψευδώνυμο. It`s up to you!

Μα τι μ`έπιασε τώρα και το κάνω θέμα, ε?

χμ….

Έστω οτι είσαι έγκυος ή θέλεις να μείνεις σύντομα. Έχεις ήδη έναν γιατρό που βλέπεις μια στο τόσο για τον συνηθισμένο γυναικολογικό έλεγχο. Κατά πάσα πιθανότητα στον ίδιο σκοπεύεις να παραμείνεις και στην εγκυμοσύνη σου και να γεννήσεις μαζί του. Γιατί αυτόν ξέρεις, αυτόν εμπιστεύεσαι.Κάτι σαν τη διαφήμιση με το απορρυπαντικό. Ίσως μάλιστα αυτός ο γιατρός να σου έκανε καισαρική στο παρελθόν, δικαιολογημένα ή αναίτια, είσαι ξανά έγκυος και πάτε χαλαρά για την επόμενη προγραμματισμένη καισαρική.

Μπορεί να σκέφτεσαι οτι θέλεις να το θηλάσεις γιατί είναι στο μυαλό σου ως κάτι που έρχεται αυθόρμητα και φυσικά άρα και απλό. Ή δεν θελεις με τίποτα να θηλάσεις γιατί έχεις ακούσει άσχημες εμπειρίες από τις γυναίκες της οικογένειας και του περίγυρού σου και φοβάσαι. Όπως και να έχει όταν έρθει η ώρα αυτή – λες – οι μαίες του μαιευτηρίου, η μαμά σου ή ο γιατρός θα σε κατευθύνουν. Ο παιδίατρός θα μετρά το βάρος του παιδιού και θα σου λέει αν τα πας καλά ή θέλει το μωρό σου συμπλήρωμα. (και να είσαι σίγουρη οτι 8/10 φορές θα θέλει..) Ο παιδίατρος θα παίρνει επίσης όλες τις αποφάσεις για τη διατροφή του παιδιού, τα εμβόλιά του και ο,τι άλλο το αφορά και εσύ θα εκτελείς.

Μαζί σου. Καλά θα ήταν να λειτουργούσαν όλα ρολόι. Αλλά ειδικά στην Ελλάδα, ο τομέας της υγείας πάσχει σοβαρά.

Σε ένα θλιβερά υψηλό ποσοστό, οι γιατροί δεν είναι τόσο ευσυνείδητοι και σωστά εκπαιδευμένοι όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

Ωστόσο η απόφαση να φέρουμε ένα παιδί στον κόσμο συνεπάγεται την αντίστοιχη λήψη ευθύνης.

Να επαγρυπνούμε, να διαβάζουμε και να ενημερωνόμαστε, όσο καλύτερα μπορούμε. Να ΜΗΝ εμπιστευόμαστε στα τυφλά.

Είναι οι επιστήμονες υγείας που διαλέξαμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ άξιοι να βρίσκονται στο πλευρό μας? Στηρίζουν εμάς ή μήπως τα συμφέροντά τους? Είναι σωστά καταρτισμένοι? Με ποια κριτήρια τους επιλέξαμε?

Στο facebook έγινα μέλος σε ομάδες που υποστηρίζουν τον φυσικό τοκετό, καθώς και τον φυσικό τοκετό μετά από καισαρική τομή ( VBAC) ***. Που ενημερώνουν για το θηλασμό και στηρίζουν τη νέα μητέρα ανά πάσα στιγμή και ανιδιοτελώς. Με αλληλεγγύη και σεβασμό.

Πήρα χρήσιμες πληροφορίες, βρήκα στήριξη και είναι σειρά μου να σου προτείνω αυτές που ξεχωρίζω και κρίνω ως πιο έγκυρες. Ρίξε μια ματιά!

 

Αττική: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας

 

VBAC- φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική

 

FreeBirth-FreeBreast *η ελευθερία στη γέννα*

 

580860_383256415073848_1242774750_n

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : ΕΙΔΙΚΑ την ομάδα VBAC, την προτείνω όχι μόνο για τις μανούλες με προηγούμενη καισαρικη αλλά για ΟΛΕΣ τις μέλλουσες μαμάδες. Μέσα από εκεί μαθαίνουμε για τις ΑΝΑΙΤΙΕΣ καισαρικές και προφυλαγόμαστε.

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.