Δραστηριότητες για μωρά 0-5 μηνών

120920133207

Προσφέρετε στο μωράκι σας την αίσθηση της ασφάλειας και ικανοποίησης των αναγκών του. Ενημερωθείτε για τη σημασία της συγκοίμησης και του θηλασμού. Κρατήστε το στην αγκαλιά σας όσο περισσότερο γίνεται χωρίς να υπολογίζετε οποιονδήποτε σας λέει οτι θα κακομάθει.

Δώστε του ερεθίσματα για όλες τις αισθήσεις του, όπως :

– Κάνετε απαλό μασάζ σε όλο το κορμάκι του και συχνή επαφή δέρμα με δέρμα.

– Στρώστε σεντόνι με ζωηρές παραστάσεις,χρώματα και σχέδια στο κρεβάτι του/σας.

– Δέστε στις καλτσούλες του μικρά κουδουνάκια ώστε να ακούει τον ήχο τους καθώς κλωτσάει στον αέρα τα ποδαράκια και ύστερα παίζει με αυτά. (Προσοχή να μην αποσπώνται).
Εμείς αγαπήσαμε ιδιαίτερα τα καλτσάκια αυτά.

9767069619B9F369D900ACC741D88980

-Κρεμάστε παιχνίδια με χρωματικές αντιθέσεις, στο κρεβάτι και την αλλαξιέρα. Λάβετε υπόψην οτι τα μωρά βλέπουν σε απόσταση 30εκ. περίπου και μπορούν να εστιάσουν καλά σε αυτή την απόσταση στον 3ο μήνα.

– Πλησιάστε ένα ρολόι και αφήστε το να ακούσει τον ήχο του.

– Απολαύστε μαζί περιπάτους με έναν άνετο μάρσιπο, πηγαίνετε βόλτες με το αυτοκίνητο, για ψώνια και επισκέψεις αντί να αγχώνεστε σε ποιον να το αφήσετε.

– Τραγουδήστε του καθώς το κουνάτε/ χορεύετε στην αγκαλιά σας.

– Αλλάξτε την πάνα του με χαρούμενη διάθεση, μιλώντας του, τραγουδώντας και διατηρώντας οπτική επαφή.

– Μιμηθείτε τις εκφράσεις και τους ήχους που κάνει και δείτε το προοδευτικά να μιμείται και εκείνο εσάς. Αυτή η επικοινωνία είναι η βάση της ομιλίας.

– Αλλάζετε τα σημεία που το έχετε όταν είναι δραστήριο και παίζει, βάλτε το κοντά σας όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα και όταν τρώτε στο τραπεζι.

– Όταν δεν κοιμάται, βάλτε το να ξαπλώσει για λίγο μπρούμυτα και σιγά σιγά για περισσότερη ώρα. Θα αρχίσει σταδιακά να ανασηκώνει από αυτή τη θέση το κεφαλάκι του και κατα τον τρίτο μήνα να στηρίζεται στους αγκώνες του. Ύστερα θα μπορεί να γυρνά στο πλάι και ανάσκελα. Είναι η πρώτη του γυμναστική.

– Κάνετε το μπάνιο του μια απολαυστική εμπειρία παιχνιδιού και χαλάρωσης. Αναζητήστε μπανάκι που να μπορεί να στηρίζει με ασφάλεια το μωρό από νεογέννητο και είναι πρακτικό και για εσάς.

– Δώστε του να πιάνει πραγματα από διαφορετικό υλικό, όπως υφάσματα,πούπουλο και σφουγγάρι.

– Φουσκώστε ενα μικρό μπαλόνι και δέστε το με κλωστούλα στο χεράκι του καθώς είναι ανάσκελα ξαπλωμένο για να μπορεί να το βλέπει.

– Τσαλακώστε χαρτί, θρυμματίστε φύλλα, μιλήστε του από διαφορετικά σημεία του δωματίου ώστε να γυρνά προς την πηγή του ήχου.

– Αφήστε το να παίζει στο πάτωμα. Έτσι θα μπορέσει να κάνει τις πρώτες του απόπειρες για μπουσούλημα.

– Βάλτε διάφορα είδη μουσικής, τη μουσική που αγαπάτε, παιδικά τραγούδια και κλασσική (γνωρίστε τη μουσική του Raimond Lap ειδικά για τα μωρά).

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.