Άντρια

Andria Profile

Γεννήθηκα στην Αθήνα μια μέρα τ`Απρίλη. Μυστήριο ον από μικρό, είπα να κάνω επεισοδιακή εμφάνιση σε τούτο εδώ τον κόσμο. Διάλεξα την 16.4.1982 ημέρα Μ.Παρασκευή, που καθώς μου μύρισαν τα κουλουράκια της Λαμπρής σε περίοδο νηστείας και ο κόσμος ήτο απορροφημένος σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης, είπα να ξετρυπώσω!! Αγχώδης από κοιλιά, τα μπουρδούκλωσα εκεί στο έβγα και εμφανίστηκα με ολίγον τι μωβ μουρίτσα διότι κατάφερα να τυλιχτώ τρεις φορές με τον ομφάλιο λώρο. Από ο,τι έμαθα αργότερα και ο αγαπημένος μου Σίγκμουντ Φρόυντ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο γεννήθηκε. Για εκείνον είπαν πως ήταν σημάδι καλοτυχίας και δείγμα πως θα γινόταν ένας σημαντικός άνθρωπος. Εγώ ακόμα αυτοψυχαναλύομαι και ψάχνω απαντήσεις !

Σπούδασα Νηπιαγωγός από επιλογή, με σεβασμό για τα παιδιά, λαχταρώντας με την καρδιά μου να συμβάλλω να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους και μαζί να αφεθώ να με διδάξουν τη δική τους αλήθεια που ακόμα λάμπει τόσο καθαρή στα μάτια και στις ψυχές τους. Δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να εργάζεσαι με τα παιδιά. Η ενέργειά τους σε δυναμώνει, σε μαγεύει, σε παρασύρει. Και ναι, το μυστικό είναι πως έτσι έχεις την ευκαιρία να κρατήσεις για πάντα ζωντανό το παιδί μέσα σου!

Εμείς οι μεγάλοι, αν γεμίσαμε με σύννεφα τις ζωές μας είναι γιατί ξεχάσαμε τι θα πει παιχνίδι κι ανεμελιά. Αν καλοκουρδιστήκαμε να τρέχουμε ολημερίς και αν αρρωσταίνουμε από έλλειψη νοήματος στη ζωή, χάρη στα παιδιά έχουμε πάντα την ελπίδα, δίπλα μας.

Τα παιδιά είναι εδώ για να μας θυμίζουν όλα αυτά που ξεχνάμε, να ανοίγουν τα πατζούρια της ψυχής μας και να μας λούζουν με ήλιο! Έστω και αν γκρινιάζουμε, σκουντουφλώντας νυσταγμένοι.

Ξεκίνησα το μπλογκ μου κυρίως για ανταλλαγή ιδεών σχετικά με δραστηριότητες στο Νηπιαγωγείο και το 2013 απέκτησα την κορούλα μου. Από την εγκυμοσύνη μου και μετά είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ο,τι αφορά την εγκυμοσύνη, τον φυσικό τοκετό και το τί σημαίνει να μεγαλώνει κανείς ένα ευτυχισμένο παιδί αρχίζοντας από τη σύλληψη και την εμβρυική του ζωή.