Καλό μας Φθινόπωρο!

Το σημερινό πρωινό είχε πιο πολύ δροσούλα ή μου φάνηκε? Ανοίγοντας τα παράθυρα και βγαίνοντας στη βεραντούλα το πρωί, ένιωσα τις πρώτες δροσερές ανάσες του Σεπτέμβρη. Το Φθινόπωρο μόλις γέννησε το πρώτο του παιδί. Εκείνο που θα στείλει κάθε μικρό και μεγάλο κατεργαράκο στον πάγκο του. "Πρωτοχρονιά" των δασκάλων και των μαθητών, εποχή του τρύγου και της ποτιστικής βροχούλας! Από τα σχολικά μου χρόνια έχω συνδέσει τον Σεπτέμβρη με πονόκοιλο!! Το άγχος και την αγωνία για την καινούρια σχολική χρονιά, μέχρι να τακτοποιηθούμε και να μπούμε ξανά σε ρυθμό! Τα ίδια αισθάνομαι και φέτος περιμένοντας με αγωνία τα αποτελέσματα για τους αναπληρωτές και ελπίζοντας να κληθώ για να ξεκινήσω και πάλι σύντομα να δουλεύω! Επειδή είναι ένας δύσκολος μήνας και για να μην την πάθω σαν εκείνες τις δυο γριούλες στο παραμύθι που η μια καλολογούσε τους μήνες και την αντάμοιψαν ενώ η άλλη τους κακολογούσε και την τιμώρησαν, φροντίζω πάντα να τον καλοπιάνω και να του τραγουδάω από την πρώτη του κιόλας μέρα!!! Αλήθεια, γνωρίζετε αυτό το τραγουδάκι?

Απ' τον πατέρα Φθινόπωρο
και τη μαμά βροχή
γεννήθηκε πρώτο παιδί

Σεπτέμβρης τ' όνομά του
κι ήρθε σαν δροσιά
απ' τ' ουρανού την αγκαλιά

Μαζί του ήρθε
του τρύγου η χαρά
σταφύλια κόκκινα
γλυκά και ζουμερά

Μύρισε ο μούστος,
έτρεξε κρασί
ο Διόνυσος και οι νύμφες του
χορέψανε τρελά
ως την αυγή

[mp3player width=200 height=18 config=fmp_jw_widget_config.xml file=http://www.andriashome.com/blog/wp-content/uploads/2010/09/septemvris.mp3]

 

Μου έχει λείψει να βρεθώ σε νηπιαγωγείο από την αρχή αρχή της χρονιάς και να το μάθω στα παιδιά μου! Τους αρέσει πολύ γιατί έχει χαρούμενο σκοπό και το τραγουδούν με τρελό κέφι!

Ο νους μας τρέχει σε όλα τα πρωτάκια που σε λίγες ημέρες θα περάσουν το κατώφλι του "Μεγάλου" σχολείου με καρδούλες που χτυπούν δυνατά. Ας είναι τα φτεράκια τους γερά και η ψυχή τους τολμηρή για να γίνουν καλοί και άξιοι άνθρωποι, να παλέψουν στη ζωή και να είναι ευτυχισμένα!

Ο "Αγιος" Σεπτέμβρης ακούω να λένε μερικοί γονείς ..ανυπομονώντας να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο μετά από ένα ολόκληρο καλοκαίρι "τυραννίας"! Προετοιμάστε ψυχολογικά τα παιδάκια σας και κάντε αυτή τη μετάβαση όσο το δυνατόν πιο ομαλή και ευχάριστη για όλη την οικογένεια. Κάντε το παιδί να αγαπά το σχολείο και μιλήστε του με όμορφα λόγια για τους δασκάλους του, το χώρο και τα άλλα παιδιά. Μην το αγχώσετε για κανένα λόγο και μην χρησιμοποιείτε την έννοια του σχολείου ως μέσο φόβου, πίεσης ή απειλής. Φτιάξτε μαζί το πρόγραμμά σας, ξεκινήστε με χαρά να οργανώνετε από τώρα το δωμάτιό του, κάντε μαζί τις πρώτες αγορές και διαβάστε κατάλληλα για την ηλικία του παιδικά βιβλία για τις πρώτες ημέρες στο σχολείο. Υποστηρίξτε τα παιδιά σας, όποια και αν είναι η ηλικία τους και δώστε τους την αίσθηση της ασφάλειας, της αγάπης και της πίστης σας στις ικανότητές τους!

Καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και γονείς, καλή φώτιση, υπομονή και προκοπή στους δασκάλους!

9 Σχόλια

 • Ο/Η marilia λέει:

  Καλή και δημιουργική μας χρονιά! Με το καλό, πολύ πολύ σύντομα, να 'χεις ευχάριστα νέα για την τοποθέτησή σου! 🙂

  φιλί… δροσερό

 • Ο/Η spirou λέει:

  Τι ωραίος που είναι ο Σεπτέμβρης! Επιτέλους, αν και το καλοκαίρι ήταν υπέροχο, μου έλειψε η δροσιά και τα χειμωνιάτικα ρούχα!

  Καλή τύχη και φέτος Άντριά μου! Η αναμονή δε θα κρατήσει πολύ ελπίζω!

 • Ο/Η Βάλ&iot λέει:

  Καλή χρονιά σε όλους μας!!! Εύχομαι να κληθείς σύντομα, τί σύντομα λέω, τώραααααα, για να προλάβεις να τραγουδήσεις το τραγούδι και να μας το μάθεις και εμάς!!!Αλήθεια πως πάει ο σκοπός του;;Από στίχους είναι τέλειο!!! Λοιπόν

  ΚΑΛΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ!!!!

  • Ο/Η Άντρια λέει:

   Βάλια μου καλή μας χρονιά! Με δύναμη, υπομονή και δημιουργικότητα! Σ`ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!! Θέλω τρελά να δουλέψω, το Φθινόπωρο μακριά από σχολική τάξη είναι απίστευτα μελαγχολικό….!
   Κάτω από τους στίχους πρόσθεσα το τραγουδάκι για να το μάθετε κι εσείς στα παιδάκια σας!!!
   Όσο πηγαίνει με αργό ρυθμό, κάνουμε αντίστοιχες κινήσεις. Όταν ζωηρεύει κάνουμε παλαμάκια ρυθμικά τραγουδώντας όλοι μαζί!
   Φιλιά πολλά!!!

 • Ο/Η ΣΟΦΙΑ Κ λέει:

  Το τραγούδι είναι υπέροχο. Δεν το γνώριζα.

 • Ο/Η ΣΟ&Phi λέει:

  Καλή χρονιά, Άντρια. Με υγεία, δημιουργικότητα και καλή διάθεση!

 • Ο/Η Βάλια λέει:

  Αχ, δεν το πρόσεξα, ευχαριστώ πολύ!!!Υπέροχο!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.