Μ.Παρασκευή

Μ.Παρασκευή σήμερα. Εύχομαι να βρίσκεστε ήδη ανάμεσα σε αγαπημένους σας και να βιώνετε με αγάπη αυτές τις άγιες ημέρες. Σε κάθε μέρος της Ελλάδας, το Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή που γιορτάζεται εξίσου όμορφα.

Φέτος λόγω κάποιων συνθηκών, δεν μετέχω όσο θα ήθελα στις λειτουργίες της εκκλησίας και  στα έθιμα του Πάσχα. Για το λόγο αυτό αισθάνομαι ένα μεγάλο κενό μέσα μου. Παρόλ`αυτά όμως κι αυτή η έλλειψη που νιώθω είναι εκεί για να μου θυμίζει πώς για την ψυχή η γαλήνη που βρίσκει κοντά στο Θεό, δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Η κατάνυξη τη Μ.Εβδομάδα, η ψυχική φόρτιση στην κορύφωση του Θείου Δράματος και η επερχόμενη λύτρωση γεμίζει την καρδιά με ανείπωτη δύναμη, ελπίδα, ηρεμία και αγάπη αληθινή. 

Σίγουρα κάποιοι αποδέχεστε τα λόγια μου και άλλοι δεν τα συμμερίζεστε. 

Νομίζω απλά πως αυτή η αίσθηση είναι σαν την εμπειρία, που δε γίνεται να μεταφερθεί, να κατανοηθεί, αν δεν βιωθεί. Άλλος το έχει ήδη νιώσει στην καρδούλα του και άλλος δεν το έζησε ως τώρα ή το εξέλαβε με το λάθος τρόπο και το παρερμήνευσε..

Το δικό μου μήνυμα σε όσους αμφισβητούν, αρνούνται και αντιδρούν …είναι να ψάξουν μέσα τους. Ο Θεός δεν είναι οι παπάδες της γειτονιάς, οι αυστηροί κανόνες της εκκλησίας, ο φόβος για τις αμαρτίες,οι ενοχές και η τιμωρία…Είναι τα αμέτρητα θαύματα που συντελούνται καθημερινά, η τελειότητα της φύσης γύρω μας, η Αγάπη στην πιο αγνή και απέραντη μορφή της. Όλα αυτά που μόνο με τα μάτια της ψυχής γίνονται αντιληπτά αφού όλοι έχουμε το Θεό μέσα μας και αρκεί απλά να θελήσουμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε.

Η λογική είναι κακός σύμβουλος στην περίπτωση της πίστης…. Η υπόσταση του μυαλού είναι ανθρώπινη και η ανάγκη του να "ερμηνεύει" στερεί από την ψυχή την τροφή που χρειάζεται για να πορεύεται. Αυτή την τροφή που την στηρίζει στις δυσκολίες της και τη θεραπεύει από κάθε βάσανο.

Αλλιώς…πώς μπορεί να αντέχει κανείς……

Καλή Ανάσταση να έχετε! Να ευχηθείτε ολόψυχα για ο,τι λαχταράτε και να είστε σίγουροι οτι οι ουρανοί θα είναι ανοιχτοί!

Ο νους μου φυσικά.. αναπολεί το νησάκι μου και σήμερα…. 

Τη μεγάλη μου αγάπη 🙂

4 Σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.