Μανούλες…από κοιλίτσα!

Πιστεύω απόλυτα οτι μανούλες δε γινόμαστε με τη γέννηση του παιδιού αλλά από την πρώτη στιγμή που μαθαίνουμε πως έχει συντελεστεί το θαύμα και μια ζωούλα έχει ήδη αρχίσει να μεγαλώνει μέσα μας.

Τα συναισθήματά μας, οι τροφές που τρώμε, οι σκέψεις μας, η καθημερινότητα.. όλα τα μοιραζόμαστε πια με το μωρό μας γι`αυτό προσέχουμε όσο μπορούμε ώστε να του προσφέρουμε το καλύτερο πριν ακόμα γεννηθεί.

Ασυνείδητα θα καταγραφούν μέσα στην ψυχούλα του όλες οι σημαντικές προγεννητικές εμπειρίες. Η συμπεριφορά του μετά τη γέννηση θα έχει επηρεαστεί από αυτές.

Συνειδητά βέβαια κανείς από εμάς δεν είναι σε θέση να "θυμηθεί" πώς αισθανόταν και τί βίωσε μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς του.

Ακόμα και οι ίδιες οι μαμάδες, με το πέρασμα του χρόνου, δε θυμούνται με λεπτομέρειες πώς βίωσαν την εγκυμοσύνη τους, τις συναισθηματικές τους αλλαγές, τα όνειρα που έκαναν, τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκειά της.

 

Θέλοντας να κρατήσουμε ξεχωριστή αυτή την περίοδο όχι μόνο για μας αλλά και για το παιδί μας, αξίζει να δημιουργήσουμε ένα θησαυρό αναμνήσεων

Ως γνήσιος και πραγματικός θησαυρός μπορεί να αποτελείται από πολλά πράγματα! Φωτογραφίες μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανά βδομάδα, το θετικό τεστ εγκυμοσύνηςημερολόγια όπου θα καταγράφουμε τις σκέψεις μας και κάθε σημαντικό γεγονός, ποιήματα και γράμματα προς το μωράκι που περιμένουμε, φωτογραφίες από διάφορα πράγματα που του αγοράζαμε ή ετοιμάζαμε για εκείνο (πρώτα ρουχαλάκια, προετοιμασία παιδικού δωματίου, δώρα από αγαπημένους μας, γούρια και πολλά πολλά άλλα).

Με αυτό το γλυκό τρόπο θα κάνουμε το παιδάκι μας να νιώσει μοναδικό! Θα του δείξουμε με πόση αγάπη το περιμέναμε να γεννηθεί και να το κάνουμε ευτυχισμένο. Ύστερα θα καθόμαστε αγκαλιά και θα τα κοιτάζουμε μαζί. Εμείς θα συγκινούμαστε κι εκείνο θα αισθάνεται υπερήφανο.

Υπάρχει πιο όμορφο δώρο από την αγάπη και απ`το να βρίσκεις τρόπους να την εκφράζεις?

Άλλωστε το να αισθάνεται ένα παιδί σημαντικό για τους γονείς του, ως καρπός αγάπης και μέλος μιας δεμένης οικογένειας, θέτει τα πιο γερά θεμέλια για την ανάπτυξη μιας υγιούς και γεμάτης αυτοπεποίθηση προσωπικότητας.

 

Ας αρχίσουμε λοιπόν! 

Σχετικά με το θέμα "φωτογράφιση στην εγκυμοσύνη" είναι πολλές οι φωτογραφίες που με έχουν εμπνεύσει και σκοπεύω να "αντιγράψω"! 

Ιδού κάποια δείγματα!

www.mylady.gr photopostsblog.com 

by Once Wed onto Motherhoodfrom google.com.aulinnealenkus.comby Shutterstockfrom iheartmaternity.blogspot.com

 

Μέχρι στιγμής βγάζουμε φωτογραφίες κάθε μήνα περίπου και η διαφορά είναι εμφανής! Όλο και μεγαλώνουμε 😉

mypregnancy 

 

Στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορούν αρκετά "ημερολόγια εγκυμοσύνης" που μπορούν να μας χρησιμεύσουν στις καταγραφές μας. Εγώ παρήγγειλα μέσω internet το "ημερολόγιο της εγκυμοσύνης μου" από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

140120132979 140120132982

Προσωπικά το βρήκα αρκετά περιοριστικό γιατί δίνει πολύ μικρό χώρο για αυτοέκφραση. Έχει πολλές πληροφορίες μέσα, πολλές θήκες που δε μου είναι χρήσιμες και φωτογραφίες πολλές ενδιάμεσα. Σελίδες που αφορούν τα οικονομικά της οικογένειας, το ιατρικό ιστορικό και άλλα που δεν πρόκειται να συμπληρώσω και αναγκαστικά θα μείνουν κενές. Γενικά κάθε του σελίδα σου λέει τί ακριβώς να γράψεις και σου δίνει ένα συγκεκριμένο χώρο (σημειώσεις από τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού, ερωτήματα προγεννητικού ελέγχου και άλλα που θεωρεί δεδομένο πως θα τα έχεις κάνει). Αν και είναι καλαίσθητο και μια καλή επιλογή "έτοιμου" ημερολογίου, νομίζω οτι τελικά η καλύτερη λύση είναι αν μπορεί μια μαμά, να φτιάξει το δικό της ημερολόγιο με scrapbooking.

Φυσικά είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσουμε κι ένα blog αφιερωμένο στην εγκυμοσύνη και τη ζωή με το παιδί. 

Το τί ταιριάζει σε κάθε μαμά και μπαμπά είναι κάτι προσωπικό. Η αγάπη τους είναι εκείνη που θα το κάνει σίγουρα ανεκτίμητο!

 

5 Σχόλια

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.