10 must have βιβλία για τη μέλλουσα μαμά

Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι εποχή προσμονής και προετοιμασίας. Το μωρό μας σύντομα έρχεται και μαζί με εκείνο γεννιούνται ένα σωρό ερωτηματα που ψάχνουν απαντήσεις.

 

Τί αλλαγές θα συμβούν στο σώμα μου;

Πώς θα προετοιμαστώ κατάλληλα για τον τοκετό μου;

Πώς θα τα καταφέρω τις πρώτες μέρες με το θηλασμό και τη φροντίδα του μωρού μου;

 

Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τα 10 βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από τη βιβλιοθήκη της νέας μαμάς.


Τι να περιμένεις όταν είσαι έγκυος

«Πρέπει να πίνω γάλα; Είναι φυσιολογικό που κλωτσάει τόσο πολύ; Μπορούμε να κάνουμε έρωτα και μέχρι πότε; Οι ερωτήσεις στροβιλίζονται έντονα από την ώρα που το τεστ της εγκυμοσύνης αποδειχτεί θετικό».

 

Θηλασμός μια υπέροχη εμπειρία

«Το κουβαλάς μέσα σου, το γεννάς ή το υιοθετείς, εδώ και καιρό ονειρευόσουν ένα απαλό πλάσμα κουρνιασμένο στην αγκαλία σου, να ησυχάζει. με τη φωνή σου, να μοσχοβολάει, να πίνει το γάλα σου και να γαληνεύει, να του δίνεις ό,τι θα ήθελες να έχεις πάρει ή ό,τι πήρες και τώρα περισσεύει απ΄ τη καρδιά σου, ό,τι δικαιούται κάυε μωρό: αγαπη άνευ όρων και το γάλα της μαμάς του.»


Τα μωρά είναι άνθρωποι της νύχτας

«Με τόσα βιβλία που κυκλοφορούν και μαθαίνουν στους γονείς πώς να «εκπαιδεύσουν» το μωρό τους να κοιμάται μόνο του όλη τη νύχτα, αφήνοντάς το να κλαίει, ήταν απαραίτητο να υπάρχει ένα βιβλίο που υπερασπίζεται τα μωρά που δεν κοιμούνται όλη τη νύχτα, σύμφωνα με την επιθυμία και το πρόγραμμα των γονιών και των παιδιάτρων τους. Όπως, επίσης, να υπερασπίζεται και εκείνους τους γονείς που διαφωνούν με τη σκληρότητα των μεθόδων αυτών, αλλά ωστόσο πρέπει, με κάποιο τρόπο, να κατανοήσουν και να «χειριστούν» αυτή τη δύσκολη κατάσταση, για να καταφέρουν τελικά κάποτε να κοιμηθούν και οι ίδιοι..»

 

Για μια άλλη προσχολική διατροφή

«Πόσο ωφέλιμος είναι ο μητρικός θηλασμός μετά τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του βρέφους; – Πώς θα αποφύγουμε την παχυσαρκία για τα παιδιά μας; Ποια τρόφιμα να προτιμάμε για τα μικρά μας παιδιά; Σε αυτό,το δεύτερο βιβλίο του για γονείς ο παιδίατρος Στέλιος Παπαβέντσης δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά ακόμα. Παρουσιάζει όλα όσα απαιτούνται ώστε τα μικρά παιδιά μας να τρώνε ευχάριστα, υγιεινά και από μόνα τους».

 

Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια

«Η ανάπτυξη του παιδιού και η οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του και την προσωπικότητά του. Στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που αργότερα ο ίδιος θα δημιουργήσει μία οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, γονιός. Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές; Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε «κοινωνοί» μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού; Στο βιβλίο αυτό ο Ματθαίος Γιωσαφάτ κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του».

 

Φυσικός τοκετός

«Το βιβλίο αυτό μας προσφέρει μερικές απλές ασκήσεις αναπνοής και τραγουδιού, ενός ιδιαίτερου τραγουδιού με τη συνοδεία ινδικού ταμπουρά, οι οποίες μπορούν να μετατρέψουν τις ωδίνες και τον τοκετό σε μια εμπειρία γεμάτη χαρά για τη μητέρα».

Shantala, Τα τρυφερά χέρια – Μια παραδοσιακή τέχνη μασάζ για μωρά

«Πώς θα ηρεμήσει απ” αυτή την αγωνία του; Ταΐζοντας το παιδί; Ναι. Αλλά όχι μόνο με το γάλα. Πρέπει να το πάρουμε στην αγκαλιά μας. Να το χαϊδέψουμε, να το νανουρίσουμε. Και να το μαλάξουμε. Έχει ανάγκη να μιλήσουμε στο δέρμα του, στην πλάτη του, που πεινάει κι αυτή και διψάει για χαΐδεμα όσο και το στομάχι του για φαγητό. Στις χώρες όπου έχουν διατηρήσει το βαθύτερο νόημα των πραγμάτων, οι γυναίκες συνεχίζουν να τα ξέρουν και να τα εφαρμόζουν όλα αυτά. Έμαθαν από τη μάνα τους και θα διδάξουν στις κόρες τους αυτή τη βαθιά, απλή και πανάρχαιη τέχνη, που βοηθάει το παιδί να συμφιλιωθεί και ν” αποδεχτεί τον κόσμο – κι έτσι να χαμογελάει στη ζωή».

 

Η γέννα στο δρόμο της φύσης

 Η «Γέννα στο δρόμο της φύσης» δεν απορρίπτει συλλήβδην τις τεχνικές και τεχνολογικές πρακτικές της σύγχρονης μαιευτικής ούτε προτείνει στις γυναίκες να αγνοήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία και να γυρίσουν σε κάποια προηγούμενη κατάσταση αδιαφορίας για την υγεία τους και την υγεία των παιδιών τους, βασισμένη σε προκαταλήψεις και σε κοινωνικές διακρίσεις. Η «Γέννα στο δρόμο της φύσης» απλώς κάνει μια πρόταση εξανθρωπισμού της επιστήμης και της τεχνολογίας, έτσι ώστε να εκπληρώνουν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο: την εξυπηρέτηση των αναγκών του, τη βελτίωση των όρων της ζωής του, τη διευκόλυνση και την περίθαλψή του».

 

Έξυπνα παιχνίδια και δραστηριότητες για μωρά 0-12 μηνών

«Tα μωρά δεν έχουν ανάγκη τα ακριβά παιχνίδια – μόνο αυτό το βιβλίο και εσάς! Το βιβλίο που σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε ότι: Ο εγκέφαλος των μωρών είναι 250 τοις εκατό πιο δραστήριος από των ενηλίκων. Οι συνάψεις του εγκεφάλου έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί στα τρία πρώτα χρόνια ζωής. Προσφέροντας στο μωρό σας ενδιαφέροντα ερεθίσματα βοηθάτε την ανάπτυξη του εγκεφάλου του και του ανοίγετε το δρόμο προς την επιτυχημένη μάθηση στο μέλλον».

 

Ημερολόγιο εγκυμοσύνης

«Ένα ημερολόγιο που θα συντροφεύσει τις μέλλουσες μητέρες στο πιο υπέροχο ταξίδι της ζωής τους, που τώρα ξεκινά. Εκτός από τις πρακτικές συμβουλές και τις πολύτιμες πληροφορίες για τα διάφορα στάδια της εγκυμοσύνης σας, θα μπορείτε να καταγράφετε εδώ τις σκέψεις, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά σας. Έτσι, θα κρατήσετε για πάντα φυλαγμένη την ανάμνηση αυτής της τόσο σπουδαίας περιόδου της ζωής σας».

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.