Φτιάξαμε Μπάμπουσκες!

Η Αύρα, η Σόδα και το..Βήμα..

Ή αλλιώς..τα ονόματα που διάλεξε η Ερατώ για τις Μπάμπουσκές μας, επειδή φτιάχτηκαν από ένα μπουκάλι νερό, ένα μπουκαλάκι σόδα και ένα παλιό τεύχος εφημερίδας!

Ο ενθουσιασμός μας μεγάλος και ο καιρός ιδανικός – ήλιος και αεράκι- ώστε να στεγνώνουν γρήγορα και να προχωράμε, καθώς είναι μια διαδικασία που ολοκληρώνεται σταδιακά.

Χρειάστηκε βέβαια και λίγη υπομονή, γι`αυτό ως δραστηριότητα προτείνεται περισσότερο για παιδάκια από την ηλικία του Νηπιαγωγείου και έπειτα. Τα μικρότερα παιδιά προτιμούν δραστηριότητες με πιο σύντομη διάρκεια και άμεσο αποτέλεσμα.

Τα υλικά μας :
Πλαστικά μπουκάλια κομμένα έτσι ώστε να χωρά το ένα στο άλλο (κάνουμε δοκιμές), χαρτοταινία, λωρίδες εφημερίδας κομμένες κάθετα με το χέρι (όχι ψαλίδι), φύλλα εφημερίδας για να φτιάξουμε μπάλες για τα κεφάλια, κόλλα ταπετσαρίας υγρή ή λευκή κόλλα χειροτενίας/ατλακόλ,ένα τενεκεδάκι λευκό χρώμα, ακρυλικά χρώματα διάφορα και πινέλα (λεπτά και χοντρά)
Διαδικασία :
Κόβουμε προσεχτικά τα μπουκάλια και τα «ντύνουμε» με χαρτοταινία. Προσθέτουμε από μια μπάλα εφημερίδας για τα κεφαλάκια και ενσωματώνουμε στα μπουκάλια με χαρτοταινία. Φτιάχνουμε ένα καλούπι από εφημερίδα για το μικρότερο κουκλάκι μας και το ντύνουμε επίσης με τη χαρτοταινία.
Στη συνέχεια βουτάμε κάθε λωρίδα εφημερίδας σε πιάτο με κόλλα και τις κολλάμε μία μία. μέχρι να καλύψουμε όλες τις κούκλες μας (εξωτερικά και εσωτερικά).
Αφήνουμε τις κούκλες να στεγνώσουν καλά και τις βάφουμε με το λευκό χρώμα.
Αφού στεγνώσουν, ξεκινάμε να τις βάφουμε με τα ακρυλικά χρώματα και να φτιάχνουμε τα χαρακτηριστικά τους.
Αν θέλουμε, προσθέτουμε λεπτομέρειες ( μαλλί πλεξίματος για μαλλιά, κουμπιά/πούλιες κ.α), προσέχοντας όμως πάντα, να εξακολουθούν να χωρούν η μία μέσα στην άλλη. 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

Όταν πια θα έχουν στεγνώσει εντελώς, είναι έτοιμες να φυλαχθούν ή μια μέσα στην άλλη.

Καλό παιχνίδι!!! 🙂 

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.